Όλη η διαφθορά ήταν ο Τσοχατζόπουλος τελικά;

"Ένα σάπιο - επί 40 χρόνια - πολιτικό σύστημα θα εξιλεωθεί βάζοντας φυλακή έναν μόνο ανθρωπο : Τον Τσοχατζόπουλο". Αυτό δηλώνει ο συνήγορος του πρώην υπουργού.

"Τι δικάζουμε σε αυτή τη δίκη; Δικάζουμε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή το ξέπλυμα του πολιτικού συστήματος; Φοβούμαι το δεύτερο: ενός συστήματος που σαπίζει σαράντα ολόκληρα χρόνια στα οικονομικά σκάνδαλα», είπε ο κ. Ιωάννης Παγορόπουλος, επιμένοντας ότι «η δίκη αυτή είναι πολιτική», αλλά και «δίκη ενδείξεων και αποχρώσεων».

«Έχετε μόνον ενδείξεις. Αποδείξεις δεν έχετε καμία. Και όπως έλεγε ο Ντοστογιέφσκι στους "Αδελφούς Καραμαζώφ", χίλιες ενδείξεις δεν κάνουν μια απόδειξη, όπως χίλιοι λαγοί δεν κάνουν ένα άλογο» τόνισε ο συνήγορος προς το δικαστήριο. Και πρόσθεσε: «Στο πρόσωπο του Άκη Τσοχατζόπουλου, το πολιτικό σύστημα επιχειρεί να ξεπλυθεί».
Σαράντα ολόκληρα χρόνια σκανδάλων» πρόσθεσε, χωρίς να διστάσει να απαριθμήσει από τη Siemens και το Χρηματιστήριο ως το Βατοπαίδι. «Στη φάκα πιάστηκε ο Τσοχατζόπουλος. Όλοι οι άλλοι είναι αθώες περιστερές. Σαράντα χρόνια σκανδάλων και μόνος ένας έχει πάει φυλακή, ο Νίκος Αθανασόπουλος για την υπόθεση με το καλαμπόκι».
Η υπεράσπιση μέτρησε εξάλλου 29 χρόνια του πρώην κραταιού Άκη σε υπουργικούς θώκους και δύο μήνες στη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης