Τσοχατζόπουλος : Έχει χαθεί το τεκμήριο της αθωότητας

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πια το τεκμήριο της αθωότητας. Κι αυτό είναι επικίνδυνο. Τάδε έφη Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Οποιος είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας και δίωξης από το 2010, στον οποίο η Δικαιοσύνη έχει επιβάλει προκαταβολή ποινής, δηλαδή τιμωρία με εγκλεισμό στη φυλακή τουλάχιστον 16 μηνών αγνοώντας το τεκμήριο αθωότητας, δεν μπορεί να είναι ήσυχος και με εμπιστοσύνη ότι ο φυσικός δικαστής θα κάνει αυτό που πρέπει για να φωτίσει την υπόθεση, που εκδικάζει» δηλώνει στο "Βήμα"..

Για τη σύζυγό του αναρωτιέται, τι ζητάνε από αυτήν και επιμένει ότι εκείνη «πληρώνει μόνο ότι τον παντρεύτηκε». «Πώς είναι δυνατόν να είναι ακόμα προφυλακισμένη», αναρωτιέται, «όταν είναι μάνα ανηλίκου παιδιού εγχειρισμένη πρόσφατα και καταπονημένη;».

 Όσο για την δωροδοκία λέγει: «δικάζεται και το ΚΥΣΕΑ και κρίνεται η αξιοπιστία του ανωτάτου αυτού θεσμικού οργάνου ως υπόπτου για δωροδοκία για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων». Και αυτό, όπως λέει «δεν θα το επιτρέψω». Θα προσθέσει ότι είναι «θύμα πολιτικής σκευωρίας» και ότι «δεν υπάρχει δωροδοκία στην υπόθεση», αρνούμενος έτσι κάθε πτυχή του κατηγορητηρίου. (Αύριο ξεκινά η απολογία του).


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης