Το νέο... succes story : Όχι μνημόνιο, όχι νέα μέτρα, ρύθμιση χρέους - Αλλαγές σε εκλογικό νόμο και Σύνταγμα

"Aπαλλαγή από τα Μνημόνια – όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα – ρύθμιση χρέους". Αυτή είναι πλέον η πολιτική Σαμαρά ώστε να αντέξει η δικομματική κυβέρνηση "οπωσδήποτε έως τις εκλογές Μαίου" και ενώ θα μιλούν για εξάντληση τετραετίας. Σε αυτό το τρίπτυχο συμφωνεί απολύτως και ο κ. Βενιζέλος. 

Αν υπάρξει νέο μνημόνιο η κοινωνία δεν θα το αντέχει αντιλαμβανόμενη ότι ο φαύλος κύκλος μέτρων και περιορισμών θα συνεχιστεί. Ο κ. Σαμαράς εξηγεί στους δανειστές ότι περαιτέρω πίεση και έλλειψη ελπίδων ισοδυναμεί με πιθσνή πτώση της κυβέρνησης (μέσω εκλογών).

Οι δανειστές δεν έχουν τις παλιές αγωνίες πάντως. Πολλοί από αυτούς δεν βλέπουν πρόβλημα στο να κυβερνήσει και ο Τσίπρας...

Πάντως με το τρίπτυχο αυτό θα δοθεί στον κ. Σαμαρά η δυνατότητα νέων... μελλοντικών ημερομηνιών για τον ερχομό της ανάπτυξης, της ανάκαμψης κ.ο.κ. Πάλι εμόριο ελπίδας δηλαδή. Κατά τον πρωθυπουργό αυτή η τακτική "σώζει" και τον ίδιο και την κυβέρνηση γιατί μόνο έτσι θα ξεχαστεί η βαριά αποτυχία παντού...

Σαμαράς και Βενιζέλος, θα αναγγείλουν προγραμματική συμφωνία στην οποία θα περιλαμβάνεται η ανάγκη αλλαγής στον εκλογικό νόμο, υπέρ ενός πιο αντιπροσωπευτικού συστήματος, καθώς και η αναθεώρηση του Συντάγματος με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία.

Στο κείμενο θα τονίζεται, επίσης, η βούληση των δύο κυβερνητικών εταίρων για την αλλαγή στο εθνικό φορολογικό σύστημα και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στους τομείς Παιδείας και Υγείας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης