Τελευταία καταμέτρηση: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν 155 ναι στη σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή

αδεια Βουλή

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διενεργούν δυο με τρεις φορές την ημέρα τηλεφωνικές καταμετρήσεις για να "τσεκάρουν" τα "ναι" των βουλευτών τους, που θα έχουν στη Βουλή. Η τελική καταμέτρηση δείχνει τον αριθμό 155. Συνεπώς σήμερα στην Βουλή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσέρχονται με στόχο την εξασφάλιση 155 θετικών ψήφων στο πολυνομοσχέδιο.

Επειτα από τον μαραθώνιο των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που είχε μέχρι αργά χθες το βράδυ τόσο με τους κυβερνητικούς του εταίρους όσο και με υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο Α. Σαμαράς γνωρίζει ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία που μπορεί να έχει, αυτήν τη στιγμή.

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί δεδομένες τις 127 θετικές ψήφους από την πλευρά της ΝΔ, ενώ ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, και χθες, εκτιμά ότι οι απώλειες των βουλευτών του κόμματός του θα είναι τελικά κάτω από πέντε.

Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι ψηφίζοντας τα μέτρα αυτά, που αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 31,5 δισ., θα είναι το «διαβατήριο» της χώρας προς την ανάκαμψη και παράλληλα έχει την πεποίθηση ότι μετά την επικείμενη ψηφοφορία θα απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης