Σχέδιο των δανειστών για να κρατηθεί ο Σαμαράς στην πρωθυπουργία - Επέκταση μνημονίων, κουρέματα, τρικ

Ο χρόνος που έχει δώσει ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων στον κ. Σαμαρά λήγει. Πρόκειται για όσους τον πίστεψαν ότι η Ελλάδα θα μπεί σε τροχιά ανάπτυξης από τα μέσα του 2013. Όχι μόνο δεν υπάρχει ίχνος ανάκαμψης αλλά αντιθέτως όλοι οι οικονομικοί δείκτες καταρρέουν συνεχώς λες και δεν υπάρχει πάτος.

Η αποτυχία Σαμαρά δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς κινδύνους για την κυβέρνηση. Φόροι, νέα μέτρα, απολύσεις, πλειστηριασμοί ακινήτων συνθέτουν έναν εφιάλτη για την... Μέρκελ και τους δανειστές που θέλουν τον Σαμαρά ως συνομιλητή και είναι έτοιμοι να κάνουν ότι πρέπει για να τον κρατήσουν στην πρωθυπουργία.

Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία είναι μεγάλος και εμφανής. Υπάρχουν συνεχιζόμενες αναφορές σε έγκυρα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας και άλλων χωρών, σχετικά με την ανάγκη απομείωσης τους ελληνικού χρέους και παροχής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλαδή νέων... μνημονίων!

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι το χρέος της Ελλάδας παραμένει υψηλό, οι ρυθμοί ανάπτυξης ανύπαρκτοι, και οι στόχοι υπερβολικά φιλόδοξοι. Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρούν ότι «είναι απλά, θέμα χρόνου» η παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα,

Επίσης το ΔΝΤ εμμένει στην ανάγκη «κουρέματος», αν και μια νέα αναδιάρθρωση δεν θα γίνει εύκολα αποδεκτή από την κοινή γνώμη των δυτικοευρωπαϊκών χωρών. Αντίθετα, εμφανίζεται ως πολιτικά πιο εφικτή και οικονομικά εξίσου αποτελεσματική διέξοδος η παροχή νέας δανειακής βοήθειας στην Ελλάδα, παράλληλα με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων με περαιτέρω μείωση των επιτοκίων. 

Το σενάριο είναι: Τι πρέπει να κάνουμε για να μην πέσει Ο Σαμαράς. Και πέραν των παραπάνω, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν υποχωρήσεις στην πρώτη κατοικία και μετάθεση νέων μέτρων για τις αρχές του 2014.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης