Συσκέψεις Σαμαρά για ανάπτυξη και ανασχηματισμό

Με δυο... "Α" θα ασχοληθεί ο πρωθυπουργός: Ανάπτυξη και Ανασχηματισμός. Σήμερα θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Βέβαια ανάπτυξη με γραφειοκρατία, διαφθορά και ληστρικό φορολογικό δεν γίνεται όπως έχει αποδειχθεί... Αύριο σε σύσκεψη κορυφής, εκτός από τον απολογισμό των μέχρι τώρα κυβερνητικών δράσεων, θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς του εταίρους (Βενιζέλο - Κουβέλη), για τη διαδικασία εξόφλησης των οφειλών του Δημόσιου προς τους ιδιώτες, (το σχετικό ποσό θα αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ μέσα στον Δεκέμβριο) καθώς επίσης και για τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων.

(Ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει συγκεκριμένη λίστα κρατικών εταιρειών που θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013!).

Τέλος θα θέσει και το θέμα του ανασχηματισμού. Ο κ. Σαμαράς είναι πεπεισμένος ότι χρειάζονται αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, θέση με την οποία είχε συμφωνήσει κατ΄αρχήν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο ότι και ο κ. Κουβέλης δεν φαίνεται να είναι αρνητικός, το ζήτημα που θα θέσει ο πρωθυπουργός είναι το εάν και κατά πόσο οι κυβερνητικοί του εταίροι είναι αποφασισμένοι να προτείνουν για τη θέση υπουργών πολιτικά πρόσωπα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης