Στο καλάθι των αχρήστων η Βουλή. Θα υπογράφει ο Πρόεδρος Δημοκρατίας!

Απαξιώνεται πλήρως η Βουλή και ο Συνταγματικά αχυράνθρωπος πρόεδρος της Δημοκρατίας την υποκαθιστά με μια υπογραφή! (Κατ΄εντολήν του πρωθυπουργού φυσικά).

Προσέξτε λοιπόν: Τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα και φέρει και την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, επιτρέπει στο εξής, με Προεδρικά Διατάγματα να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ.

Με Προεδρικά Διατάγματα επίσης θα είναι δυνατό να αντικαθίστανται ή να τροποποιούνται οι Οργανισμοί, αλλά και να καταρτίζονται ενιαίοι οργανισμοί για κατηγορίες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Τέλος είναι δυνατόν με τα ίδια Προεδρικά Διατάγματα να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων!

Αυτό σημαίνει ότι με μια υπογραφή θα καταργείται ένας φορέας και θα απολύονται όλοι οι υπάλληλοι σε αυτόν. Απλά πράγματα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης