Στη «σκιά» της αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένοι όλοι οι προβολείς, μετά τις θυελλώδεις εξελίξεις στο κόμμα, με την ηχηρή αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου και του Δημήτρη Παπαδημούλη στη συνέχεια, ενώ την πόρτα της εξόδου από την Κουμουνδούρου αναμένεται να ανοίξει άμεσα και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Μάλιστα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση συγκαλείται με τους… μισούς, καθώς μετά από την αποχώρηση συνολικά 18 στελεχών («Ομπρέλα» και «6+6»), πλέον η Πολιτική Γραμματεία μέτρα 24 μέλη από 42. Έτσι, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για την έξοδο με σφοδρά «πυρά» εναντίον του της ομάδας Αχτσιόγλου, η οποία στην επιστολή της τον κατηγορεί για «διάλυση» και μετατροπή της παράταξης σε ένα «άμορφο κόμμα».

Πάντως, η πρώτη αντίδραση από την Κουμουνδούρου ήταν το μήνυμα πως «η ιστορία θα τους κρίνει», τονίζοντας πως «αρνούνται να αποδεχτούν τη δημοκρατική ετυμηγορία».

«Καθώς φαίνεται, η μόνη “διαφωνία” όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει  αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι  λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Τα βλέμματα στις επόμενες κινήσεις Κασσελάκη

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η απόφαση της ομάδας Αχτσιόγλου να φύγει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σφραγίστηκε», μετά και την αιφνιδιαστική κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συγκαλέσει για σήμερα στις 4 το μεσημέρι (23.11.23) την Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να φέρει αντιμέτωπους με τις εξελίξεις τους βουλευτές που διαφωνούν μαζί του και είχαν δρομολογήσει την έξοδό τους από την Κουμουνδούρου. Συνεπώς. τα βλέμματα τώρα στρέφονται στις επόμενες κινήσεις του κ. Κασσελάκη με φόντο μεταξύ άλλων και τους νέους συσχετισμούς στη Βουλή ύστερα από την αποχώρηση των «11».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους:

Έφη Αχτσιόγλου (Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών)

Δημήτρης Τζανακόπουλος (Α΄ Αθηνών)

Αλέξης Χαρίτσης (Mεσσηνίας)

Νάσος Ηλιόπουλος (Α΄ Αθηνών)

Σία Αναγνωστοπούλου (Αχαΐας)

Μερόπη Τζούφη (Ιωαννίνων)

Θεανώ Φωτίου (Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών)

Ευκλείδης Τσακαλώτος (Β1 Βορείου Τομέας Αθηνών)

Πέτη Πέρκα (Φλώρινας)

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης) και

Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπης)

Πώς διαμορφώνονται τώρα οι νέες ΚΟ στη Βουλή

Την ίδια ώρα, μετά τις αποχωρήσεις των «9», οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες στη Βουλή διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 158 βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, «Σπαρτιάτες» 11, «Νίκη» 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, Ανεξάρτητοι 14.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης