Στελέχη ΔΗΜΑΡ: Γιατί φύγαμε; Λάθος!

Η απόφση Κυβέλη για αποχώρηση απο την κυβέρνηση, δεν άρεσε σε πολλά στελέχη. 174 από όλη την ιεραρχία του κόματος συνυπέγραψαν και κατέθεσαν διαμαρτυρία που μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Πάμε μπροστά για τη δημοκρατική μεταρρυθμιστική αριστερά ή επιστρέφουμε στην πεπατημένη της «προγραμματικής αντιπολίτευσης»;, αναρωτιούνται ρητορικά και τονίζουν ότι «πριν από ένα χρόνο, το κόμμα μας, η Δημοκρατική Αριστερά, έκανε ένα μεγάλο βήμα, ...., και αποφάσισε τη συμμετοχή της σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας για τη σωτηρία αλλά και την ανασυγκρότηση σε υγιείς βάσεις της χώρας.

Η επιλογή αυτή αποκάλυπτε υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, συνιστούσε το πρώτο απτό δείγμα γραφής μιας κυβερνώσας Αριστεράς και έριχνε το σπόρο για την αλλαγή κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με την αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας».

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που προέρχονται απ΄ όλες τις βαθμίδες του κόμματος δηλώνουν ότι η συμμετοχή στην κυβέρνηση συνιστά σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο οφείλεται να διαφυλαχθεί και σημειώνουν ότι η απόφασή να «εγκαταλείψει το καράβι» έμφανίζεται οτι κάνει ένα άλμα στο κενό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης