Σαμαράς σε Μέρκελ - δανειστές : Θέλετε να με ρίξετε;

Στην Ελλάδα ο κ. Σαμαράς υποκρίνεαι ότι δίνει σκληρό αγώνα κατά της τρόικας. Στην Ευρώπη δεν υποκρίνεται. Εκλιπαρεί για "μέτρα ανακούφισης" με ένα μόνο επιχείρημα : "Θέλετε να με ρίξετε;". Εξηγεί ότι οι απίστευτοι φόροι που έχει επιβάλλει δεν βγαίνουν. Και πως αν πάρει νεα μέτρα καταστρέφεται πολιτικά. Μόνο που οι Ευρωπαίοι δεν... "ψήνονται".

Οι Ευρωπαίοι χριάστηκαν ενάμισι χρόνο για να καταλάβουν πως θα χειριστούν το απολύτως αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Αφού εκδίωξαν τον Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και έβαλαν τον Σαμαρά να υπογράψει ως μνημονιακός (ήταν αντιστασιακός μέχρι τα τέλη του 11) σκέφτηκαν κάτι απλό. Να δίνουν την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα με δόσεις ώστε να ελέγχουν αν οι πολιτικοί παίρνουν τα μέτρα που πρέπει.

Έτσι η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για «πολιτική διαπραγμάτευση» στην αξίωση της τρόικας για πρόσθετα μέτρα, ώστε να επιτευχθούν οι συμφωνημένοι στόχοι του προϋπολογισμού του 2014, πέφτει όπως πάντα στο κενό.

Πηγές του Eurogroup και της Κομισιόν, καθώς και των κρατών-μελών και κυρίως του Βερολίνου, εξηγούν ότι «δεν μπορείς να εγγράφεις στον προϋπολογισμό έσοδα από μάννα εξ ουρανού», εννοώντας φυσικά ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερεκτιμά τα προσδοκώμενα έσοδα και υποεκτιμά τις δαπάνες.

Οι δανειστές δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός κρίσης. Βλέπουν ότι τίποτε δεν πάει καλά. Όμως δν ανησυχούν γιατί έχουν βάλει το πολιτικό σύστημα να υπογράψει την λήψη μέτρων όσο εμφανίζονται ελλείμματα. Αν δεν ληφθούν μέτρα, όλα τα δάνεια γίνονται απαιτητά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης