Σαμαράς και Ομπάμα θα συζητήσουν (και) για την αδιέξοδη πολιτική λιτότητας της Μέρκελ...

Οι ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους κυρίως προς την Ασία. Στη ΝΑ Μεσόγειο που παραδοσιακά έβαζαν "πόδι", οι αμερικανοί, τώρα απλά παρακολουθούν..! Συνεπώς το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ δεν έχει την παλαιά δυνατή αίγλη που πάντα υπήρχε. Ωστόσο έχει δυο σημαντικές παραμέτρους.

Η πρώτη είναι η διαφωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την λιτότητα που καταστρέφει την οικονομία στην ευρωζώνη. Και η δεύτερη είναι η στάση Σαμαρά απέναντι σε αυτήν ακριβώς την λάθος - για τις ΗΠΑ - πολιτική. 

Ο Σαμαράς θα συναντήσει πρώτασ τον Τζόν Κέρι. Στις 8 Αυγούστου θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. 

Στη συνέχεια το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επαφές με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των εφημερίδων Washington Post και New York Times.

Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνοαμερικανικών επενδυτικών ομίλων.

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, στις 22.00 ώρα Ελλάδος, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο και αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης