Πυρ... ομαδόν κατά του υπουργικού περιβάλλοντος Σαμαρά για ανεπάρκεια και κομπορρημοσύνη

Είναι γνωστό ότι ο Σαμαράς δεν έχει κυβέρνηση αλλά μια μικρή ομάδα περί αυτόν που αποφασίζει χωρίς να ρωτά κανέναν (θεσμούς, κόμμα, Βουλή κ.λπ.). Η ομάδα αυτή των υπουργών έχει γίνει πλέον στόχος μέσα στη ΝΔ. Μετά τον Στουρνάρα που δήλωνε ότι οι φόροι στην Ελλάδα είναι φυσιολογικοί (!), πυρά από πολλούς βουλευτές της ΝΔ δέχεται και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, τον οποίο και επικρίνουν ότι έχει χάσει τη μάχη με την... ακρίβεια. Επίσης του καταλογίζουν ότι και στον τομέα της ανάπτυξης δεν υπάρχουν ιδιαίτερες επιτυχίες, ενώ του ασκείται κριτική για το ζήτημα των πλειστηριασμών.  

Δυσαρέσκεια υπάρχει και για τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση, ο οποίος όμως έχει την πλήρη στήριξη του κ. Στουρνάρα. Στον κ. Βρούτση καταλογίζουν υποχωρητικότητα έναντι της τρόικας, ενώ του επιτίθενται για την πρόταση περί αφαίρεσης της δυνατότητας βέτο του υπουργού Εργασίας σε ομαδικές απολύσεις, εξέλιξη που θα οδηγούσε ουσιαστικά σε πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

Γκρίνια υπάρχει και για τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, στον οποίο μικρός αριθμός βουλευτών του καταλογίζει ότι με τις κινήσεις του κατάφερε να γίνουν τα πανεπιστήμια εστίες έντασης.
Επικρίσεις ακούγονται και για τον υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη, όχι τόσο για θέματα ουσίας, αλλά για τον λαίκίστικο τρόπο που κινείται ενώ τον επικρίνουν ότι υπερεκτίθεται στα ΜΜΕ, καθώς οι εμφανίσεις του, είτε σε τηλεοπτικούς, είτε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι πάρα πολλές.
Όλοι οι παραπάνω δεν φτάνει που ευθύνονται για αποτυχημένες πολιτικές, κομπάζουν κι όλας για ανύπαρκτες επιτυχίες κατα τους βουλευτές της ΝΔ που στέκονται επικριτικά απέναντί τους.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης