Προσεκτική και ουσιαστική η εκκίνηση της "Νέας Αριστεράς"

Νέα Αριστερά λέγεται το κόμμα των 11. Και πλέον έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταγράψει στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Εξαιρετική η ομιλία Χαρίτση αλλά και το σήμα του κόμματος.

Στόχος μας είναι «να σταθούμε αντάξιοι της προσδοκίας χιλιάδων πολιτικών που αγκαλιάζουν το όραμα για μια αριστερά της εποχής μας» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος, ο Αλέξης Χαρίτσης, λέγοντας επίσης πως «η νέα Κ.Ο αποτελείται από άνδρες και γυναίκες που έχουν μια ξεχωριστή διαδρομή.

Μιλώντας για την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε πως «δοκιμαστήκαμε. Δεν πρόκειται να απαρνηθούμε αυτό το οποίο υπήρξαμε. Θα είμαστε πάντα περήφανοι επειδή πετύχαμε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια” όπως και για τις «τομές στην εργατική και κοινωνική πολιτική» και «για την Συμφωνία των Πρεσπών».

Είπε πάντως πως παράλληλα «σήμερα στεκόμαστε και αυτοκριτικά απέναντι σε αυτά που ανεχθήκαμε και πλήγωσαν το αξιακό μας σύστημα».

Στην πιο σημαντική αποστροφή του, μίλησε για μια αριστερά που θα πρέπει να συνδυάσει την ιδεολογία της με την πραγματικότητα και να είναι και σύγχρονη και χρήσιμη.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης