Που είναι το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας κ. Μητσοτάκη; - Πάλι η τακτική του ώριμου φρούτου;

Από το 2012, to molonoti.gr με σειρά άρθρων του είχε επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει τραγικά όταν αναλάβει την εξουσία. Η εκτίμηση στηρίζόταν σε μια απλή παράτηρηση: Ο χρόνος κυλούσε και ο κ. Τσίπρας μετά των στελεχών του δεν εκπονούσε κανένα σχέδιο για την χώρα, απλά υπονόμευε με κάθε τρόπο την κυβερνητική πρακτική, επισπεύδοντας την πτώση της σε συνδυασμό με την λαίκή οργή.

Δεν χρειαζόταν υψηλός δείκτης ευφυίας για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι χωρίς να έχουν σχέδιο, θα ήταν περίπου αδύνατον να αντιμετωπίσει η χώρα τις μεγάλες προκλήσεις της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού της. Ο χρόνος δυστυχώς δικαίωσε την αρθρογραφία μας. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο δίπλα από τα μνημόνια για την Ελλάδα.

Και ερχόμαστε τώρα στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο νέος αρχηγός της ΝΔ κατάφερε να εκλεγεί ισχυριζόμενος ότι α) Θα λέει μόνο την αλήθεια και δεν θα ψεύδεται (ασύστολα...) όπως ο κ. Τσίπρας και β) Θα εκπονήσει σχέδιο γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση ως πολιτική δύναμη σε αναμονή για να κυβερνήσει δεν είναι δυνατόν να μην έχει άποψη για το τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει στο κάθε τι.

Πράγματι είναι ειλικρινής ο κ. Μητσοτάκης, "δεν υπάρχει αμφιβολία" που θα έλεγε και ο πατέρας του. Από ΣΧΕΔΙΟ όμως; Σχέδιο εκπονεί; Θα έχει; Μάλλον όχι.

Συμπληρώνεται ένας μήνας από την ακλογική του νίκη στη ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να προκρίνει την αναμονή: Αφήστε τον Τσίπρα να πέσει μόνος του, μετά βλέπουμε. Σχέδιο δεν χριεάζεται ούτε για το αγροτικό (να τους κοιτάμε από μακριά), ούτε για το Ασφαλιστικό, ούτε για την ανάπτυξη, ούτε για οτιδήποτε άλλο. Θα περιμένουμε λέγοντας την αλήθεια για τα πριν.

Η φράση του κ. Μητσοτάκη, «δεν βιάζομαι να γίνω Πρωθυπουργός» είναι αποδειξη, της στρατηγικής του «ώριμου φρούτου», που ακολουθεί, ταυτόχρονα όμως είναι και εξοργιστική.

Πως γίνεται να μην βιάζεται την ώρα που η Ελλάδα αποβουλιάζει, διαλύεται, ηττάται σε όλα τα μέτωπα, γυρίζουμε πίσω με το σύνολο τους πληθυσμού να υποφέρει; Αν δεν βιαστεί τώρα ο κ. Μητσοτάκης πότε θα πρέπει να βιαστεί;

Αν ζήσουμε εκ νέου την επανάληψη ένα ακόμη ΑΝΕΤΟΙΜΟ ΚΟΜΜΑ να ανέλθει στην εξουσία και να αρχίσει τους δικούς του πειραματισμούς θα συνεχιστεί η πορεία προς το πουθενά. Και πραγματικά απορεί κανείς. Τι τους εμποδίζει να σχεδιάσουν επιτέλους το μέλλον της χώρας; Γιατί τόση ανικανότητα;

                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

(ΥΓ: Ναι, θέλει πρώτα να οργανώσει τη ΝΔ, να κάνει Συνέδριο και να προωθήσει "νέο αίμα" στο κόμμα. Όμως παράλληλα σχεδιάζει κάτι για την χώρα;)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης