Πληροφορίες ότι έρχεται «δώρο Χριστουγέννων» με τα υπερέσοδα του Οκτωβρίου

Αποφασισμένη να επιστρέψει στην κοινωνία την υπεραπόδοση του προϋπολογισμού είναι για μια ακόμα χρονιά η κυβέρνηση, γι’ αυτό και φτάνει η ώρα των ανακοινώσεων για την στοχευμένη χριστουγεννιάτικη ενίσχυση με όπλο τα στοιχεία του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται ο ίδιος να αποκαλύψει το ποσό και την εμβέλεια της έκτακτης ενίσχυσης που θα δοθεί με όπλο τα υπερέσοδα 300 εκατομμυρίων που αποτύπωσε η εκτέλεση του προϋπολογισμού για τον Οκτώβριο. Με δεδομένο ότι το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δεν πρέπει να αποκλειστεί οι ανακοινώσεις να γίνουν εκεί.

Από το κυβερνητικό επιτελείο δεν μιλούν για μία επιταγή ακρίβειας, παρά αφήνουν να εννοηθεί ότι η ενίσχυση θα είναι στοχευμένη τους πιο ευάλωτους, σε μακροχρόνια ανέργους, σε χαμηλοσυνταξιούχους που δεν λαμβάνουν άλλη ενίσχυση και σε ΑΜΕΑ. Ο πρωθυπουργός, πάντως, θα προσδιορίσει την ακριβή περίμετρο της παροχής.

Το ποσό δεν αναμένεται να υπερβεί τα 250 ευρώ και δεν αναμένεται να εξαντληθεί το «μαξιλάρι» των 300 εκατομμυρίων. Οι καταβολές στους δικαιούχους θα γίνουν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης