Παρασκήνιο και διεργασίες συσπείρωσης στο ΠΑΣΟΚ για συνετισμό "ανταρτών"

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ο φόβος του... αντάρτικου που πιθανόν να οδηγήσει σε κυβερνητική κρίση. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η συζήτηση για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι "αυτό δεν περνά από την Βουλή", υπογραμμίζοντας ότι σε μια κοινωνία που βράζει δεν πρέπει να γίνεται επ αυτού "ούτε συζήτηση".

Ποιό είναι το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ; Αφυδατωμένο από ιδεολογίες και στελέχη και χωρίς καμία επικοινωνία με τους πολίτες, αν συνεχίσει να υπερασπίζεται άδικα και απάνθρωπα μέτρα, το τέλος του δεν είναι μακρυά.

Ο κ. Βενιζέλος ανησυχεί από τα πρόσφατα μεμονωμένα «αντάρτικα» εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (π.χ. η καταψήφιση άρθρου του πολυνομοσχεδίου για τη Δημοτική Αστυνομία από τον Π. Κουκουλόπουλο, το συνδυασμένο με μια σκληρή δήλωση κατά του πρωθυπουργού «παρών» της Θεοδώρας Τζάκρη, η προειδοποίηση του Κ. Σκανδαλίδη ότι δεν ψηφίζει νέα οριζόντια μέτρα, όπως η έκτακτη εισφορά μέχρι το 2016).

Τα παραπάνω καθώς και οι δημόσιες αρνητικές τοποθετήσεις στελεχών, προκάλεσαν αναστάτωση. Βενιζέλος και Σαμαράς μίλησαν κατ επανάληψη συνεκτιμώντας την κατάσταση. Ενώ η ΝΔ έχει συνοχή το ΠΑΣΟΚ δεν έχει και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πέραν των τηλεφωνημάτων και συναντήσεων του ιδίου του Βενιζέλου, οργανώνονται και κομματικές δράσεις.

Έτσι ο κ. Βενιζέλος αναγκάζεται  και συγκαλεί σύσκεψη υπό την προεδρία του την Τρίτη, στην οποία θα συμμετάσχουν υπουργοί και υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι γενικοί γραμματείς που θα προσπαθήσουν να πείσουν για την εξέλιξη του προγράμματος της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση.

Την Τρίτη επίσης αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, και τον «πράσινο» υφυπουργό Σ. Κεδίκογλου, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το νομοσχέδιο για το Τεχνικό Λύκειο αλλά και την προετοιμασία για τη χωρίς προβλήματα έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Βενιζέλος οργανώνει εσωκομματική εκστρατεία για να συμμαζέψει την κατάσταση δηλαδή.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης