Πάλι ψεύδονται με προγραμματικές, κόκκινες γραμμές και ανυποχώρητες πολιτικές (δεν ισχύει τίποτε)

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης ξεγέλασαν φρικτά τους Έλληνες πολίτες στις εκλογές του 12 με τα περίφημα 18 σημεία - όρους για να συγκυβερνήσουν. Τα 18 σημεία έλεγαν: ούτε μια απόλυση, ούτε ένας νέος φόρος, ούτε μια περικοπή μισθού ή σύνταξης. Το δημοσιονομικό κενό θα το κάλυπταν με ανάπτυξη...

Τώρα οι εναπομείναντες δυο - γιατί στο μεταξύ ο Κουβέλης εκ λάθους αποσκίρτησε και κινδυνεύει με εξαφάνιση - επανήλθαν με αντίστοιχα σημεία. Ψεύδονται και πάλι δηλαδή αλλά τι σημασία έχει; Το ψεύδος των πολιτικών δεν έχει ποινικοποιηθεί.

Η "προγραμματική συμφωνία" των Σαμαρά - Βενιζέλου μιλά για διακυβέρνηση τετραετίας με στόχο την οριστική έξοδο από την κρίση και την απαλλαγή από τα μνημόνια. Επίσης, «στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, που επιτρέπουν στην Ελλάδα όχι απλά να έχει βιώσιμο δημόσιο χρέος, αλλά να είναι βιώσιμη, ανταγωνιστική και αξιόπιστη ως εθνική οικονομία». Και ακόμη : 

- Νέα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν μισθούς και συντάξεις ούτε πρέπει ούτε μπορεί να ληφθούν.

- Για να μειωθεί το κλάσμα χρέος προς ΑΕΠ, αλλά και το κλάσμα έλλειμμα προς ΑΕΠ, μόνη λύση είναι πλέον η ενίσχυση του παρονομαστή του κλάσματος, δηλαδή η αύξηση του εθνικού εισοδήματος.

- Ταχύτερη - και ασφαλέστερη - επάνοδο της χώρας στις αγορές για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών.

- Εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που διαμορφώθηκε αρχικά το Φεβρουάριο του 2010.

- Η μέγιστη δυνατή απορρόφηση και αξιοποίηση των πόρων του τρέχοντος και του νέου ΕΣΠΑ

- Να αντιμετωπιστεί άμεσα και αυστηρά η φοροδιαφυγή.

Πρόκειται για εικονικές υποσχέσεις που δεν έχουν καμία βάση και δεν αφορούν το μέλλον της χώρας που βουλιάζει μέσα σε ένα αντιαναπτυξιακό περιβάλλον που ούτε τρελλοί δεν θα έρθουν να επενδύσουν. (Απατεώνες του Χρηματιστηρίου ναι). Τα ψεύδη και πάλι, όπλο των πολιτικών απέναντι σε έναν λαό που δεν τους πιστεύει αλλά δεν μπορεί και να τους αντιμετωπίσει.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης