Πάλι πρώτη η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις - Κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ

Επιστροφή της ΝΔ στην πρώτη θέση στις δημοσκπήσεις. Αυτό δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει (χωρίς σχέδιο) και πώς ο Σαμαράς των μνημονίων, των μαζικών απολύσεων και της λιτότητας έχει κοινό! Σημειωτέον ότι στις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία δεν θέλει εκλογές (μη υπαρχούσης εναλλακτικής λύσης... ).

Σε δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», εκτός από το οριακό προβάδισμα της ΝΔ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές και ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 0,8% - και με οριακές διαφορές από την έρευνα του Ιουνίου. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,6% (από 24,8%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8% (από 23,7%). Μικρή άνοδο εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ (από 4% στο 4,7%), οι ΑΝΕΛ (από 4,1% στο 4,8%), η Χρυσή Αυγή (από 8,1% σε 8,3%), ενώ η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει νέα πτώση (από 3% στο 2,4%).

Μικρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει και δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metrisi για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς άκυρο/λευκό) η ΝΔ λαμβάνει 21,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1% και η ΔΗΜΑΡ με 2,2%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 6,4% των ερωτηθέντων, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 23% του δείγματος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης