Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει Λεβέντη και στρέφεται σε Γεννηματά - Θεοδωράκη για μόνιμη συγκυβέρνηση

Υπάρχουν δυο απόψεις για την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη μιλά για μια προεργασία αυτής της κυβέρνησης ώστε να κάνει "ηρωϊκή έξοδο" αφήνοντας την διαλυμένη χώρα στους επόμενους, καραδοκώντας στη συνέχεια να επιστρέψει. Σύμφωνα με την άποψη αυτή, η "έξοδος" θα γίνει με εκλογές.

Η δεύτερη εκτίμηση είναι ακριβώς αντίθετη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα στο κράτος και την εξουσία γι αυτό και σπεύδει να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο, να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, είναι έτοιμος να περάσει στη Βουλή και το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, θα βάλει κι άλλους φόρους ενώ αδιαφορεί εντελώς για τις κινητοποιήσεις αγροτών και επιστημόνων που έχουν επιφέρει φοβερά πλήγματα στην ζωή της χώρας.

Σύμφωνα με την δεύτερη αυτή άποψη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Λεβέντη και έχει πλησιάσει Γεννηματά και Θεοδωράκη ώστε να επιτύχει μια συγκυβέρνηση τώρα, αλλά και μια συγκυβέρνηση μετά, όταν θα ισχύει ο νέος εκλογικός νόμος - κοστούμι που θα δίνει σε αυτούς το bonus των 50 εδρών, ως συνεργαζόμενα κόμματα.

Το σχέδιο είναι ήδη συμφωνημένο και θα ονομαστεί "σύμπραξη της Κεντροαριστεράς", δηλαδή δεν υπολογίζει τον κ. Καμμένο ο οποίος είναι υπό διωγμό. (Δεν είναι τυχαίο ότι στην κηδεία του πατέρα του δεν πήγαν Τσίπρας και Παππάς...). Βέβαια ο κ. Καμμένος ούτε που σκέφεται να φύγει από το υπουργείο - βιλαέτι του.

Κάποιοι εκτιμούν ως απολύτως υπαρκτό το δεύτερο σενάριο και προβλέπουν πως θα εφαρμοστεί ΑΜΕΣΩΣ μετά την ψήφιση των απαράδεκτων μέτρων του ασφαλιστικού και του φορολογικού. Ο "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει ιδέα για το πως θα μπορούσε να κυβερνηθεί η χώρα, ξέρει όμως από τακτικισμούς και πλαστές πλειοψηφίες.

Οι εξελίξεις αυτές θα έχουν κόστος για ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που θα δουν κάποιους βουλευτές τους να φεύγουν για Μητσοτάκη - ΝΔ αλλά οι απώλειες θα είναι μικρές. Εδώ μιλάμε για επιστροφή της "ενιαίας Κεντροαριστεράς" στην εξουσία!

Μιλάμε δηλαδή για παραμονή του Τσίπρα στην πρωθυπουργία, παραμονή των στενών του ανθρώπων στα υπουργεία και κομματικών στις καρέκλες, επιστροφή του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση (δεν ξέρουν τίποτε άλλο πια) κι όλα αυτά ενώ η χώρα θα είναι ακυβέρνητη, θα αδικεί τους πολίτες και θα είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι χωρίς οράματα, σχέδιο και μέλλον.

Σημειωτέον ότι η κυρία Γεννηματά ήδη μιλά για επανασύσταση της Κεντροαριστεράς με τα κόμματα του χώρου να κρατούν τη φυσιογνωμία τους ενώ για το σημερινό ΠΑΣΟΚ η εξουσία μπορεi να επιστρέψει μόνο με τακτικισμό και όχι με την κοινωνία στην οποία μάλλον δεν εκφράζει πια τίποτε.

Επίσης ο Θεοδωράκης έχει ένα τμήμα βουλευτών του που μιλά για κεντροαριστερή ταυτότητα ενώ και ο ίδιος είναι υπέρ της υπογραφής κάθε μνημονιακής εκκρεμότητας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης