Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι δεν μπορεί να επιβάλλει άλλα εισπρακτικά μέτρα - Πως θα κινηθεί

μέτρα στη Βουλή

Για το Φθινόπωρο έχει μετατεθεί η πολιτική αντιπαράθεση. Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από τον κ. Σαμαρά που όπως επανειλλημένα έχουμε παρατηρήσει, οδηγεί τις εξελίξεις, αφήνοντας στην αντιπολίτευση προσδοκίες και υποθέσεις... Για τον κ. Σαμαρά στους επόμενους μήνες , θα κριθεί η προσπάθειά του να φτάσει έως τις ευρωεκλογές δυνατός και έχοντας το πάνω χέρι.

Για να το πετύχει, το δόγμα είναι: Όχι άλλα εισπρακτικά μέτρα. Έτσι ο πρωθυπουργός κινείται προς την μείωση των κρατικών εξόδων, την πώληση περιουσίας του κράτους και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλω.

Το πρώτο θέμα λοιπόν για τον πρωθυπουργό είναι τα έσοδα. Το οικονομικό επιτελείο προβλέπει ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους εξαιτίας της καταβολής των φόρων εισοδήματος, Ωστόσο αναζητούνται ήδη πρόσθετοι τρόποι (επίσπευση είσπραξης προστίμων για τα αυθαίρετα με βάση τον νέο νόμο που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, εντατικοποίηση των έλεγχων για τη μη καταβολή ΦΠΑ κ.λπ.) προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος του λεγόμενου δημοσιονομικού κενού.

Δεύτερο είναι το θέμα της επέκτασης της επένδυσης της COSCO στον ΟΛΠ, αλλά και η ΤΡΕΝΟΣΕ, διαδικασία η οποία ξεκίνησε και πιθανότατα θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Τρίτο θέμα να ασκηθεί πίεση στους υπουργούς να προετοιμάσουν από τώρα τις λίστες με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, για να μη χρειαστεί να ληφθούν (και πάλι) οριζόντια μέτρα, λίγο πριν από την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, στα τέλη Σεπτέμβρη.

Ο κ. Σαμαράς επιμένει - άγνωστο γιατί το βλέπει έτσι - πώς πρώτα πρέπει να μπει μια "γενική τάξη στην χώρα" και μετά να υπάρξει εκτεταμένη πολιτική ανάπτυξης βασισμένη και σε φοροελαφρύνσεις. Πάντως η γραφειοκρατία εμποδίζει χιλιάδες έργα να ξεκινήσουν αν και υπάρχουν τα κεφάλαια. Τι εμποδίζει να υπάρξει παρέμβαση σε αυτό;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης