Ο Παπακωνσταντίνου στο σκαμνί για 3 κακουργήματα

Για τρία κακουργήματα θα παραπεμφθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Ήδη κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το κοινό πόρισμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με το οποίο προτείνεται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών, για τα αξιόποινα αδικήματα της νόθευσης, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, και της παράβασης καθήκοντος.

Για τον προέδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πόρισμα αναφέρεται: «Είναι πρωτοφανές και σχεδόν απίστευτο το γεγονός ότι όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου απεχώρησε κατά τον μήνα Ιούνιο του 20011 από το υπουργείο Οικονομικών, δεν ενημέρωσε για την ύπαρξη της λίστας τον διάδοχό του υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Αντ' αυτού κράτησε στην κατοχή του το usb που ήταν νοθευμένη απομίμηση του γνήσιου cd, και συνδιελέγετο για την τύχη του με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, ως εάν να παρέμενε ακόμη υπουργός Οικονομικών».

Στο πόρισμα έχει περιληφθεί ξεχωριστό κεφάλαιο για το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων. Τα τρία κόμματα υποστηρίζουν ότι η αποσβεστική προθεσμία που προβλέπει το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος δεν παρήλθε και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρξει λόγος για παραγραφή των αξιόποινων πράξεων που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης