Ο κ. Σαμαράς παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό παιχνίδι, κερδίζοντας έναν ακόμα γύρο

Για μια ακόμη φορά, ο Αντώνης Σαμαράς ξεπέρασε επιτυχώς τις δυσκολίες σε Βουλή και κοινωνία και συνεχίζει να κυβερνά για 14ο μήνα ως πρωθυπουργός. Όπως έχουμε αναλύσει, στόχος του είναι να παραμείνει στην κυβέρνηση έως τον Μάιο του 2014. Τότε θα γίνουν οι ευρωεκλογές και θα μετρήσει την αποδοχή του σε πραγματική κάλπη. Αν λάβει ικανοποιητικά ποσοστά ίσως προχωρήσει σε βουλευτικές εκλογές αλλάζοντας γεωγραφικά το τοπίο στην Βουλή και ανανεώνοντας για μια 4ετία την δική του παρουσία.
Ο κ. Σαμαράς έχει βρεί μέθοδο να κυβερνά: α) Δεν ρωτά κανέναν, ούτε στο ίδιο του το κόμμα. β) Εφαρμόζει μέτρα τιθάσευσης των πολιτών (απαγορέυσεις συγκεντρώσεων, επιστρατεύσεις κλάδων, απολύσεις συθημερόν κ.λπ.). Τώρα βρήκε και έναν τρίτο μοχλό πίεσης, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, μόλις ενάμισι εικοσιτετράωρο μετά την ψήφιση που πολυνομοσχεδίου, το Μέγαρο Μαξίμου, με εμφανή διάθεση να αποτρέψει μελλοντικές «ανταρσίες» και να θέσει τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας προ των ευθυνών τους.

Για να αποφύγει δυσάρεστες εξελίξεις στο μέλλον και να ακυρώσει την οποιαδήποτε θεωρία περί ευάλωτου πρωθυπουργικού συστήματος στις όποιες διαθέσεις των βουλευτών, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να απευθυνθεί μια προειδοποίηση από ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά.

Με μια κίνηση που προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό του δικομματικού συνασπισμού, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, ξεκαθάρισε και επίσημα ότι τυχόν καταψήφιση ενός σοβαρού νομοσχεδίου στο μέλλον θα σημάνει αυτόματα εκλογές.
Οι τελευταίοι που θέλουν εκλογές είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές. Αν γίνουν τώρα εκλογές θα γίνουν με λίστα. Ο Σαμαράς θα θέσει εκτός λίστας όποιον διαφώνησε και καταψήφισε, άρα τον στέλνει σπίτι του. Αυτό είναι το μήνυμα.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης