Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, εμφανίζεται ως αυτουργός της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ. Εξαφανίστηκαν ονόματα συγγενών του

Η δαμόκλειος σπάθη βρίσκεται πλέον πάνω από το κεφάλι ενός μισητού (δυστυχώς...), πολιτικού προσώπου... Του Γ. Παπακωνσταντίνου που ως υπουργός Οικονομικών παραπλάνησε κατ επανάληψη τους Έλληνες με τα μνημόνια και τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Τώρα;

Τώρα έγινε γνωστό ότι οι δύο κόρες του τέως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Μιχ. Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους είναι τα τέσσερα νέα πρόσωπα, (είναι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου), που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ.

Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από την πρώτη λίστα, φέρεται να διαθέτουν δύο λογαριασμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν ο ένας 1.222.000 δολάρια ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός. Αυτό έδειξε η σύγκριση των δύο καταλόγων.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο πολιτικός που κρύβεται πίσω από τους συγγενείς του έχει σχέση και με τη διαδικασία απόκρυψης των ονομάτων...

Δήλωση που διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξή του στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ έκανε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Στη δήλωσή του ζητάει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης".

Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:

1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.

 Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση».

Καλά τα λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου μόνο που είναι αυτός που δεν θυμάται που, πότε και σε ποιόν έδωσε την λίστα Λαγκάρντ που εντέλει "χάθηκε" για σχρδόν δυο χρόνια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης