Μετά την Ελλάδα, η τρόικα θέλει να δέσει χειροπόδαρα και τις πολιτικές λειτουργίες.

ΕΕ

Η απόφαση της Βουλής να υπερψηφίσει με 199 "ναι" το μνημόνιο δεν σημαίνει τίποτε για την τρόικα. Όπως δηλώνουν σχεδόν όλα τα υψηλά στελέχη των δανειστών, υπάρχει ο φόβος οι Έλληνες  να μην εφαρμόσουν το μνημόνιο αμέσως μετά τις εκλογές με το επιχείρημα ότι εξελέγη νέα κυβέρνηση που δεν συμφωνεί σε διάφορα επί μέρους σημεία του! Ως παράδειγμα αναφέρουν τον κ. Σαμαρά ο οποίος το ψήφισε, ενώ ταυτόχρονα το καταγγέλλει. Έτσι έχει αρχίσει μια συζήτηση για το πώς το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, θα δεσμευτεί ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ για τους όρους του μνημονίου.

Η ΕΕ έχει ήδη πάρει μέτρα απέναντι "στην αναξιοπιστία των Ελλήνων πολιτικών". Έχει επιβάλλει μηνιαίες και τρίμηνες εκθέσεις εφαρμογής των μέτρων. Και παρακρατεί η ίδια τα χρήματα του δανείου τα οποία θα τα εκταμιεύει σταγόνα-σταγόνα μόνο όταν τα μέτρα (όπως θα αποδεικνύουν οι εκθέσεις) εφαρμόζονται επιτυχώς. Αν τα μέτρα δεν αποδίδουν θα πρέπει να λαμβάνονται πρόσθετα και μόνον τότε θα γίνεται εκταμίευση.

Μέχρι προχθές οι δανειστές είχαν θέσει τρείς όρους: Ψήφιση του μνημονίου στη Βουλή, εξοικονόμηση 325 εκατ. ευρώ και δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης Παπαδήμου. Και οι τρεις όροι θα τηρηθούν αλλά κατά την ΕΕ δεν... αρκούν! "Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα θα πρέπει να εγγυηθεί διαχρονικά" λέγουν (μέχρι το 2015).

Οι νέες αξιώσεις της ΕΕ υπογραμμίζουν μια σκληρή πραγματικότητα. Η Ελλάδα θα ακολουθεί  σιδηροδέσμια την πολιτική του μνημονίου, ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΗ καθημερινά. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Απριλίου δεν θα μπορεί να κυβερνήσει. Θα υποτάσσεται σε αυτούς τους εκβιασμούς. Κανείς από το πολιτικό σύστημα δεν λέει δημοσίως αυτή την τραγική αλήθεια.

Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Σόιμπλε, ότι πλέον η ΕΕ είναι τώρα κατοχυρωμένη αν η Ελλάδα δεν τα καταφέρει.Εννοεί ότι πλέον υπάρχουν εγγυήσεις για τα δανεικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης