Ο κυβερνητικός δικομματισμός υπόσχεται στα λόγια τα αντίθετα από ότι πράττει..!

Συμφωνία τριών σημείων κρύβεται πίσω από τον δικομματισμό. Μιλάμε για σημεία που θα τα απευθύνουν προς τους πολίτες ώστε να εξηγήσουν την κοινή τους πορεία. Γιατί η πραγματική συμφωνία αφορούσε την διανομή υπυργείων. Τίποτε περισσότερο.
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι:
* το πρώτο θέμα είναι να μην ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία γιατί αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία.
* Το δεύτερο μεγάλο θέμα αφορά τη δέσμη των φορολογικών ζητημάτων, το εθνικό φορολογικό σύστημα, η φορολογία ακινήτων, η φορολογία εισοδήματος, το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, κοκ.

* Το τρίτο μεγάλο θέμα είναι η διοικητική μεταρρύθμιση ώστε η χώρα να φανεί συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της αλλά και η κοινωνία να λάβει ένα καθαρό μεταρρυθμιστικό μήνυμα αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και διαφάνειας στο κράτος.
Ένας ακόμα κύκλος θεμάτων αφορά κοινωνικά θέματα, με βασικό το ζήτημα της υγείας (Δημόσια Νοσοκομεία και ΕΟΠΠΥ) γιατί - όπως λέγουν στο ΠΑΣΟΚ - "συνδέεται και με τη δημοσιονομική κατάσταση, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη συγκράτηση των δαπανών αλλά κυρίως με το επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται στους πολίτες".

Τέλος η δικομματική συμφωνία θεωρεί σημαντικά τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, καταπολέμησης της ανεργίας, το ΠαΣοΚ λέγει ότιέχει εκπονήσει και παρουσιάσει σχέδια τα οποία σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργών (Ι. Στουρνάρα, Κ. Χατζηδάκη, Ι. Βρούτση) θα υλοποιηθούν άμεσα.
Στο μεταξύ όλα τα παραπάνω τα καταρρίπτει η πράξη: Συλλήψεις οφειλετών, φορο-κυνηγητό, κατασροφική γραφειοκρατία, άδικοι φόροι. 
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης