Ο Άκης θέλει να απολογηθεί από Σεπτέμβριο

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητεί να αρχίσει την απολογία του από Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε θα έχει πλησιάσει το 18μηνο αποφυλάκισης τόσο της συζύγου του όσο και της κόρης του. (Ο ίδιος δεν μπορεί να αποφυλακιστεί γιατί υπάρχει ποινή 7 ετών χωρίς αναστολή για το πόθεν έσχες του..!). 

Είναι πιθανό ο πρώην υπουργός να ελπίζει ότι έστω και με το 18μηνο, θα αποφυλακιστούν οι δικοί του άνθρωποι, δεδομένου ότι η απολογία του, οι απολογίες των υπολοίπων, οι αγορεύσεις κ.λπ. θα κρατήσουν εβδομάδες.

«Ζητούμε εύλογο χρόνο», τόνισε οδικηγόρος του Τσοχατζόπουλου,  κ. Λεωνίδας Κοτσαλής. «Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προετοιμαστεί ο πρώην υπουργός σε τόσο λίγο χρόνο. Ο όγκος της δικογραφίας είναι τεράστιος, έχουν προκύψει πλήθος ερωτημάτων από τις 34 ημέρες της διαδικασίας».

Και πρόσθεσε: «Είναι κρίσιμο για τον Τσοχατζόπουλο. Θέλουμε με κάθε τρόπο να ξεδιαλύνει αυτή η βαριά ατμόσφαιρα. Θα είναι μήνυμα στην ελληνική κοινωνία να διεξαχθεί αυτή η δίκη με όρους δικαίου».

Παρά το γεγονός ότι και οι άλλοι συνήγοροι συμφώνησαν με την έναρξη των απολογιών μετά το καλοκαίρι, εν τούτοις η εισαγγελέας διαφώνησε, τονίζοντας ότι «συμβιβασμοί στα ζητήματα δικονομίας δεν υπάρχουν». Κραδαίνοντας μάλιστα τον Κώδικα, είπε: «λύνονται όλα εδώ!».
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης