Μητσοτάκης από Καμένα Βούρλα: Όσοι αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές, θα μας βρουν απέναντι

Μήνυμα προς όλους όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ακρίβεια αυξάνοντας αδικαιολόγητα τις τιμές έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε τα Καμένα Βούρλα.

«Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητές μας προκειμένου να πολεμήσουμε το «τέρας» της ακρίβειας, με εξαντλητικούς ελέγχους και με σκληρά πρόστιμα, όσο μεγάλες και αν είναι οι εταιρίες που θα χρειαστεί να τα καταβάλλουν. Διότι εδώ, πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία και αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία για να αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές, θα βρουν απέναντί τους το κράτος», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε για τη δέσμευσή του να στηρίξει τους πιο αδύναμους συμπολίτες, λόγω και της ακρίβειας. Ωστόσο, όπως είπε «η απάντηση στην ακρίβεια δεν είναι μόνο τα επιδόματα. Τα επιδόματα είναι απαραίτητη ανακούφιση. Η απάντηση στην ακρίβεια είναι οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος». Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι από την 1η Ιανουαρίου θα δουν αυξήσεις στους μισθούς.

«Ξέρω πολύ καλά ότι η ακρίβεια είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Το γνωρίζω. Θέλω να ξέρετε ότι και θα στηρίξουμε το εισόδημα των πολιτών και θα αυξήσουμε τους ελέγχους και θα πιέσουμε τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές. Και πιστεύω πραγματικά ότι το 2024 θα είναι μια καλύτερη χρονιά, και στο μέτωπο του πληθωρισμού, για να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και σούπερ μάρκετ όπου ενημερώθηκε για την εκτέλεση των πρωτοβουλιών «Μόνιμη Μείωση Τιμής» και «Καλάθι του Νοικοκυριού», συζήτησε με εργαζόμενους και καταναλωτές την πορεία των τιμών και εξέτασε τις τιμές βασικών αγαθών στα ράφια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης