Με την έγκριση Στουρνάρα θα γίνει η συνάντηση Σόιμπλε - Τσίπρα. Τι θα υποστηρίξει η κάθε πλευρά

Ο... Στουρνάρας έδωσε το πράσινο φως για να γίνει η συνάντηση Σόιμπλε, Τσίπρα την Δευτέρα στο Βερολίνο! Σε αυτήν την συνάντηση ο κ. Σόιμπλε θα υποστηρίξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης και θα καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να το στηρίξει.

Ο κ. Τσίπρας τηρεί μια διαμετρικά αντίθετη στάση, οπότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ ρωτήθηκε κατά πόσο με αυτήν τη συνάντηση η γερμανική κυβέρνηση συμβάλει στην αναβάθμιση του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Στράιτερ απάντησε ότι κριτήριο της συνάντησης δεν ήταν η αναβάθμιση, αλλά η παροχή στήριξης στο ελληνικό πρόγραμμα. «Σε αυτήν την περίπτωση μιλάς και με ανθρώπους», είπε ο κ. Στράιτερ, «για τους οποίους δεν τρέφεις πολλές ελπίδες ότι θα τους πείσεις εντελώς, αλλά ίσως εν μέρει».

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για απόλυτη αποτυχία του προγράμματος λιτότητας, που έχει φτωχοποιήσει την χώρα και τους πολίτες της. Θα ζητήσει μέτρα ανακούφισης, για μια χώρα που δεν έχει ούτε θέρμανση...

Οι γερμανικές εφημερίδες αναπαράγουν στις online εκδόσεις τους την είδηση της συνάντησης, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας απορρίπτει το πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων. Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt υπενθυμίζει δηλώσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες «η καγκελάριος Μέρκελ ακολουθεί το σχέδιο μιας γερμανικής Ευρώπης».

Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει αποικία χρέους και ο ευρωπαϊκό Νότος να μετατραπεί σε μια ειδική οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων dapd αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «μερκελιστές», οι οποίοι υπακούν στα κελεύσματα της καγκελαρίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης