Με δικούς τους η... ¨ανεξάρτητη" ΝΕΡΙΤ!

Βάζουν δικούς τους ανθρώπους στην ΕΡΤ που θα εγγυηθούν την... ανεξαρτησία της από το πολιτικό σύστημα! Ο Λιάτσος δηλαδή δεν αρκεί; (Αθάνατη Ελλάδα).

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Δύο δημοσιογράφοι (Αννα Δαμιανίδη, Ανδρέας Ζούλας), μία τηλεοπτική παραγωγός (Τατιάνα Καραπαναγιώτη), ένας μαέστρος (Λουκάς Καρυτινός), ένας καθηγητής Μηχανολογίας (Σίμος Σιμόπουλος), ένας νομικός (Θόδωρος Φορτσάκης) και ένας συγγραφέας (Χρήστος Χωμενίδης) είναι τα πρόσωπα που προτείνει ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής προς το Υπουργικό Συμβούλιο για το Εποπτικό Συμβούλιο του υπό σύσταση νέου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ΝΕΡΔΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Διαδίκτυο Τηλεόραση).

Το Εποπτικό Συμβούλιο, όπως ορίζει ο ιδρυτικός νόμος της ΝΕΡΔΤ, «εγγυάται την ανεξαρτησία της εταιρείας από κάθε μορφή κυβερνητικής ή άλλης παρέμβασης (!!!), μεριμνά για τη λειτουργία της σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον και διαμορφώνει τη στρατηγική και την αναπτυξιακή πολιτική της».

Τέλος ορίζοντα τριών εβδομάδων φαίνεται να θέτει η κυβέρνηση ως χρονικό όριο ώστε να αρχίσει να εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα - ενημερωτικό σε πρώτη φάση - η δημόσια τηλεόραση. Ο μεταβατικός τηλεοπτικός φορέας αρχικώς θα λειτουργήσει από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, με προσωπικό περίπου 600 ατόμων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης