Λοβέρδος: Έχουμε σχέδιο για να λειτουργήσει η Δημοκρατία της Ανάγκης

Στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση (και μάλιστα... εκτός έδρας στην Καλαμάτα), ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως τα σημερινά κόμματα "ανήκουν στο κράτος, χρηματοδοτούνται από αυτό, τα στελέχη τους είναι υπάλληλοι του δημοσίου, των ΔΕΚΟ, ήταν κρατικοδίαιτοι..!". Ζήτησε φυσικά να διακοπεί κάθε χρηματοδότηση κομματική.


Κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε βέβαια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που χρωστούν παντού! Ο κ. Λοβέρδος είπς ακόμη: «Πρέπει να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να την ξανακάνουμε ελκυστική. Παλεύουμε να την απεξαρτήσουμε από το χρέος. Πρέπει όμως να την κάνουμε και ανταγωνιστική. Πρέπει να φύγουμε από την εγκληματικότητα, τη δυστυχία και τη φτώχια. Γιατί σε λίγο, ως συνέπεια όλων αυτών, θα έρθει και η κατάπτωση. Να ξαναβρούμε το "εμείς", αποφεύγοντας το διχασμό, που μας οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ".

Και συνέχισε: Ανάμεσα στη βία, το ψέμα, τη δημαγωγία, αλλά και την απραξία και την αδράνεια της αριστεροδεξιάς, θα αγωνιστούμε για να βαδίσουμε στον τρίτο δρόμο. Στη Δημοκρατία της Ανάγκης, που θα παραμερίσει την ευδαίμονα Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης. Να ανορθώσουμε τη χώρα, να στηρίξουμε τους πολίτες, να άρουμε την αδικία, να κτυπήσουμε τη φτώχια».

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι υπάρχει κενό, από τη Ν.Δ. ως τον ΣΥΡΙΖΑ, από όπου λείπει  ένα ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό, ριζοσπαστικό, μεταρρυθμιστικό κόμμα. «Αυτό στοχεύουμε να ιδρύσουμε. Κι αυτό θα κάνουμε. Επιδιώκοντας και συμμετέχοντας στις συγκρίσεις των δυνάμεων και των προσώπων του χώρου», σημείωσε. Επίσης εξήγεγιλε ότι θα ανακοινώσει ένα σχέδιο για το επόμενο εξάμηνο, το οποίο να μπορεί να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο. Το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί σε έναν μήνα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης