Καθόλου νεα μέτρα - μικρές παροχές η πολιτική Σαμαρά τον Σεπτέμβριο

Τα τρια βήματα του Σαμαρά μέχρι τον Μάιο του 2014 (οπότε θα εξετάσει το ενδεχόμενο εκλογών), ξεκίνησαν. Το πρώτο βήμα έχει να κάνει με τον χειρισμό του "κρίσιμου Φθινοπώρου" που διανύουμε. Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι εφόσον η ύφεση συνεχίζεται δεν μπορεί να συνεχίσει να μιλά για επερχόμενη ανάκαμψη που ποτέ δεν έρχεται. Μπορεί όμως να κάνει δυο κινήσεις: Να μην πάρει άλλα μέτρα σε συνεννόηση με τους δανειστές και να ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ όπου μπορεί.

Στις ελαφρύνσεις είναι η συζήτηση για μείωση του φόρου στα καύσιμα, πολιτική μείωσης τιμών στο σούπερ μάρκετ, ελάφρυνση των ποινών στα Δικαστήρια με εναλλακτικούς τρόπους έκτισής τους, ακόμα και η μη επιστράτευση των καθηγητών.

Τα παραπάνω είναι το πρώτο βήμα, με στόχο την (όποια... ) κοινωνική ηρεμία. Το δεύτερο είναι η ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. με θετικά μηνύματα όπως ανάσχεση της ανεργίας, πλεόνασμα στον φετινό προϋπολογισμό, μεγαλύτεροι στόχοι στα τουριστικά έσοδα κ.λπ.

Το τρίτο βήμα είναι οι ευρωεκλογές. Εκεί ο κ. Σαμαράς θα μετρήσει τη ΝΔ και τον εαυτό του. Αν τα ποσοστά κινούνται στο 30%, τότε θα προχωρήσει και σε βουλευτικές εκλογές σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κομματικο - πολιτικό περιβάλλον στην χώρα.

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τον κ. Σαμαρά αυτόν τον μήνα λοιπόν...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης