Κάθε μορφής βία εξαπλώνεται σαν καρκίνος στην ελληνική κοινωνία που την αποδομεί δραματικά

Ολόκληρη η χώρα λειτουργεί στην λογική του τσαμπουκά και της φανερής ή κρυφής βίας. Σε αυτή την βία πρωταγωνιστεί δυστυχώς και μέρος του πολιτικού κόσμου - κυρίως της κυβέρνησης - και το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ. Έτσι φτάσαμε ο δημόσιος διάλογος να γίνεται μέσω της... Δικαιοσύνης, με προφυλακίσεις και μέσω δημοσιευμάτων με σκληρές και άδικες διαπομπέυσεις, Η ίδια η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στην φωτιά εξαπολύοντας ποινικές διώξεις κατά εργαζομένων, διαμαρτυρομένων πολιτών ή νομοθετώντας εκ των υστέρων ακόμα περισσότερα κατασταλτικά μέτρα, στέλνοντας κόσμο στις φυλακές.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον θολούρας και καθημερινής αδικίας, κάποιοι αποφάσισαν να γίνουν και "τιμωροί" εκτελώντας δυο νέα και ασφαλώς αθώα παιδιά, με μοναδική "κατηγορία" ότι ήσαν μέλη της "Χρυσής Αυγής". Σε αυτή την επιλογή στόχων βοήθησαν και τα ΜΜΕ που μετέτρεψαν σε ένα απίστευτο σίριαλ τον φόνο του επίσης αθώου και άτυχου Φύσσα.

Δεν συνέβαλε στο να γίνουν στόχοι αυτά τα δυο αθώα παιδιά, η μαζική επίθεση κατά της ΧΑ; Δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον τσαμπουκά και λεκτικής βίας που ναι, συνέβαλε δυστυχώς σε αυτό το αδιανόητο περιστατικό βίας.

Η ελληνική κοινωνία αποσαθρώνεται δραματικά. Μετατρέπεται σε ζούγκλα όπου ο καθένας είναι έτοιμος να πάρει  το νόμο στα χέρια του - αφού ο νόμος μοιάζει να είναι αφοσιωμένος μόνο στο κυνήγι των απλών ανθρώπων - και υπάρχει ο φόβος ότι ο κύκλος βίας θα ανοίξει. Όχι από την ΧΑ που μετά τις εις βάρος της διώξεις επιχειρεί να εμφανιστεί ως κόμμα και μέχρις εκεί. Η βία θα ανοίξει απέναντι στο κράτος αδίκου. Το φονικό των χρυσαυγιτών είναι ένα σκαλάκι πριν τον επόμενο στόχο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης