Η Δικαιοσύνη θέλει το πόρισμα για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

τσεπωμα
Η Δικαιοσύνη ζητά το πόρισμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήδη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος. Οι πληροφοτίες λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δανειζόταν αν και είχε ταμείο 15 εκατ. ευρώ. Επίσης ότι έδωσε σε τρείς διαφορετικές τράπεζες το σύνολο της... επιχορήγησης ως εγγύηση!
Στο ΠΑΣΟΚ το πόρισμα «φυλάσσεται» στον κλειστό φάκελο ούτως ώστε, αν διαρρεύσουν στοιχεία του, να φανεί απευθείας ποιος ευθύνεται για τις διαρροές. Δηλαδή είτε ο γενικός διευθυντής του κόμματος είτε οι εταιρείες που διενήργησαν τον διαχειριστικό έλεγχο.
Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος φθάνει σε βάθος δεκαετίας και καταλήγει τον Μάρτιο του 2012, όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει παρουσιάσει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος ενώπιον των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου μετά τον σάλο που ξέσπασε για τη μαύρη τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα από το 2004 κι έπειτα αύξανε το χρέος του κάθε χρόνο κατά δέκα εκατομμύρια ευρώ.
Τώρα τα χρέη του ΠΑΣΟΚ αγγίζουν περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε από την κρατική χρηματοδότηση, η οποία έχει περιοριστεί στο ελάχιστο (περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ).
Η διαρροή στοιχείων του πορίσματος στα τέλη του περασμένου Απριλίου προκάλεσε, ως γνωστόν, τη σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου, με τον δεύτερο να καταγγέλλει προσπάθεια πολιτικής εξόντωσής του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης