Η διαφθορά των πολιτικών σε κόντρα με το κύρος υψηλών κρατικών λειτουργών όπως οι Καπελέρης - Διώτης

Οι κλητεύσεις Καπελέρη και Διώτη, δυο άψογων κρατικών λειτουργών, περιγράφει την σαπίλα του πολιτικού συστήματος. Δυο υπουργοί έχασαν ή παρακρατούσαν την λίστα Λαγκάρντ και τελικά... απλολογούνται υψηλά κρατικά στελέχη που δεν έχουν καμία ευθύνη γι αυτό. Είναι δε τόσο τραγικές οι δικαιολογίες των πολιτικών που προκαλούν την κοινή λογική με έναν θλιβερό και κατάπτυστο τρόπο.

Ο κ. Διώτης σε υπόμνημά του δηλώνει ότι παρέλαβε την λίστα στα τέλη Ιουνίου 2011 από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με τη μορφή USB, ατύπως και χωρίς κανένα διαβιβαστικό και χωρίς να συνοδεύεται από οποιαδήποτε εντολή περί χειρισμού.

Ο κ. Διώτης αναφέρει ότι άνοιξε το αρχείο και είδε ότι περιείχε «ελληνικά ονόματα φυσικών προσώπων και επωνυμίες εταιριών όπως επίσης και διάφορα ποσά σε δολάρια, χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε μνεία σχετικά με την προέλευση των ποσών» και τονίζει ότι οι πληροφορίες αυτές αφορούσαν παλαιότερες εγγραφές «δηλαδή σε χρονικό διάστημα πολύ πριν από την περιέλευση της χώρας σε οικονομική δυσπραγία».

Aρχές Αυγούστου του 2011 συνάντησε τον κ. Βενιζέλο στην Βουλή, του παρέδωσε το USB συνοδευμένο από εκτύπωση μερικών σελίδων. «Ο υπουργός, κράτησε το USB, δεν μου έδωσε οποιαδήποτε εντολή σχετικά με αυτό (στην περίπτωση αυτή άλλωστε δεν θα το κρατούσε) και έκτοτε δεν έγινε ποτέ άλλοτε λόγος για το συγκεκριμένο αντικείμενο ούτε κάποια ενέργεια μέχρι την αποχώρηση μου από το ΣΔΟΕ».

Όπως τονίζει ο κ. Διώτης, ο κ. Βενιζέλος του είχε δώσει εντολή τον Οκτώβριο του 2011 να διενεργήσει το ΣΔΟΕ φορολογικό έλεγχο σε 750 πρόσωπα σχετικά με εξαγωγή ποσών το 2009, ενώ αργότερα ο υπουργός του έδωσε εντολή για έλεγχο 743 φυσικών προσώπων που είχαν κάνει εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό το 2010.

"Δηλαδή ο κ. Βενιζέλος έδιδε εντολές στην υπηρεσία" είπε με νόημα ο κ. Διώτης απαντώντας στην τοποθέτηση Βενιζέλου ότι το ΣΔΟΕ θα έπρεπε να λειτουργεί χωρίς πολιτικές εντολές..!

Ο κ. Διώτης εξέφρασε και ένα παράπονο: "Δεν είναι τυχαίο ότι την κλήση μου προς παροχή εξηγήσεων, όπως επίσης και το περιεχόμενο του εγγράφου στο οποίο αναφέρονται οι συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις για τις οποίες θα έδινα εξηγήσεις, την πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ μία ολόκληρη μέρα πριν από την επίδοσή της, το δε έγγραφο όταν παρουσιάστηκα ενώπιόν σας!» είπε, επίσης με νόημα...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης