Επί 30 χρόνια οι πολιτικοί έκαναν τον... φορολογικό έλεγχο δίνοντας πράσινο ή κόκκινο φως..!

Κείμενο που εμμέσως αποδίδεται στον κ. Στουρνάρα βεβαιώνει ότι το πολιτικό σύστημα επί 30 ΧΡΟΝΙΑ αποφάσιζε ποιούς θα κυνηγήσει για φοροδιαφυγή και ποιούς όχι! Σε μακροσκελές non paper που αποκαλύπτει ο ιστότοπος tovima.gr, ο... αόρατος συγγραφέας, του αποκαλυπτικού κειμένου αναφέρει:
"... Παρέχουμε πολιτική κάλυψη. Και θα εξηγήσω τι εννοώ: λαμβάνουμε συνεχώς τηλέφωνα από Εφόρους και Επόπτες και ελεγκτές, οι οποίοι ρωτούν: «Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλο-δικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω;»
Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι «untouchables» στην Ελληνική Κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα... κάτω από το αφορολόγητο.
Καθημερινά λοιπόν τονίζω και δεν θα κουραστώ να το τονίζω, ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάππας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή. Παρέχω δηλαδή την πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε καθέναν που θέλει να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή.
Αντίστοιχα, είμαι αμείλικτος σε καθέναν που κάνει τα στραβά μάτια. Μπορεί να μην έχουμε θεαματικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, αλλά έχουμε κάποια πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα:
Εισπράττονται πρόστιμα, δεν γίνονται ρυθμίσεις πλέον σε όσους έχουν χρήματα, κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα, κόσμος μπαίνει πλέον στη φυλακή για χρέη στο δημόσιο. Μέχρι τέλος του έτους αναμένουμε και σημαντικά αποτελέσματα από τους νέους ελεγκτές».
Στο ίδιο σημείωμα που είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, αναφέρεται το εξής: «Όταν ήρθα στο Υπουργείο βρήκα μια τραγική κατάσταση: αν πήγαινες σε μια ΔΟΥ, έβρισκες ελεγκτές στο ταμείο να δίνουν παράβολα ή στα γκισέ να εκδίδουν φορολογικές ενημερότητες. Πως να καταπολεμηθεί έτσι η φοροδιαφυγή; Εμείς, στρατολογήσαμε μια στρατιά 4.000 ελεγκτών, μέσα από Εφοριακούς του Υπουργείου, οι οποίοι απασχολούνται πλέον αποκλειστικά με ελέγχους. Οι Εφοριακοί επιτέλους θα μπορούν να κάνουν την επιστημονική δουλειά που τους αρμόζει..."
Φυσικά ο... αόρατος συγγραφέας δεν λέει λέξη για το γεγονόε ότι είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ πολιτικοί των τελευταίων 30 χρόνων που υποτίθεται αλλάζουν τώρα τα κακώς έχοντα.


 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης