Ελλάδα : Η επίθεση κατά των φτωχών ίσως σώσει μεγάλο μέρος της περιουσίας των πλουσίων

πρώτη κατοικία

Η Ελλάδα βιώνει έναν οικονομικό εμφύλιο: Συγκρούονται οι φτωχοί με τους εύπορους. Στις τάξεις των φτωχών προστίθενται καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες εξ αιτίας των λουκέτων, των απολύσεων, των μισθών πείνας, των άμετρων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Στις τάξεις των ευπόρων, κυριαρχεί η αντίληψη ότι "Ο Σαμαράς κάνει ότι πρέπει για να επαναενεργοποιήσει την ελληνική οικονομία". Τον στηρίζει λοιπόν. Το πολιτικό πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν στηρίζει την φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα για να τους εκφράσει, είναι αφημένοι στην μοίρα τους...

Αυτός είναι και ο κυρίαρχος λόγος που ο Σαμαράς θα τολμήσει μια ακόμη επίθεση κατά των φτωχών: Θα τους πάρει τα σπίτια, ανοίγοντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Πρόκειται για άδικο μέτρο αν σκεφτεί κανείς ότι:

α). Η αδυναμία πληρωμής των στεγασικών δανείων δεν οφείλεται στους δανειολήπτες αλλά στην οικονομική κατάρρευση του κράτους, δηλαδή διαχρονικά στο πολιτικό σύστημα που τώρα τους κυνηγά.

β). Τα εν λόγω ακίνητα έχουν χάσει το 60% της αξίας τους, δηλαδή τα δάνεια είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ του τι θα εισπράξει μια τράπεζα αν τα βγάλει σε πλειστηριασμό. Κι όμως αντί συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες για προσαρμογή στις πραγματικές τιμές, προτιμούν τον πλειστηριασμό..!

Είναι εντυπωσιακό: Αν υπολόγιζαν τις νεες τιμές, μείωναν τα επιτόκια και επέκτειναν τον χρόνο αποπληρωμής, οι περισσότεροι δανειολήπτες θα μπορούσαν να ανταποκριθούν. Κι όμως ΔΕΝ το κάνουν.

Ανοίγουν λοιπόν ξανά οι πλειστηριασμοί ΜΕ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ. Θα ανοίξουν για 25.000 ακίνητα που προστατεύτηκαν με νομοθετική ρύθμιση το 2008, αν και τα δάνεια των κατόχων τους είχαν «κοκκινίσει» δύο ή και τρία χρόνια νωρίτερα και μάλιστα σε εποχές οικονομικής ευημερίας. Στη συνέχεια σταδιακά θα ανοίγουν και για τα υπόλοιπα ακίνητα...

Ο κ. Σαμαράς εκφράζει τους έχοντες. Με οριζόντια μέτρα προσπαθεί να τους σώσει, επεκτείνοντας την φτώχεια. Κάποιοι σιτίζονται στους Δήμους, ενώ κάποιοι άλλοι απλώς προσαρμόζουν εκ του ασφαλούς τις ζωές τους. Η Ελλάδα των δυο ταχυτήτων είναι γεγονός.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης