Ανίσχυροι οι Έλληνες πολιτικοί να υπερασπιστούν την χώρα.

Πολιτικοί

Οι Έλληνες πολίτες, είναι πλέον βέβαιοι, ότι οι πολιτικοί που κυβερνούν την χώρα είναι αδύναμοι για να φέρουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης. Όλα τα δεινά των καιρών οφείλονται στην αέναη ανικανότητά τους! Αυτή την διαπίστωση βιώνουν τώρα και οι Ευρωπαίοι. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν εφαρμόζουν τίποτε από όσα συμφωνούν με την τρόικα, ούτε λαμβάνουν μέτρα μεταρρύθμισης για την κοινωνία. 'Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν τους ανίκανους πολιτικούς τους", είναι πια η άποψή τους.

Πράγματι, μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει διασωθεί για ένα μόνον λόγο: Η Ε.Ε. εκτιμά ότι μια πτώχευση της Ελλάδας θα της κοστίσει πολύ περισσότερο από την διάσωσή της... Αν η Ευρώπη αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, τότε θα χαθούν πολλαπλάσια ποσά από την στάση πληρωμών, επενδυτικά προγράμματα, διμερείς συμφωνίες, ευρωπαϊκές εταιρείες που επεκτάθηκαν εδώ (ΟΤΕ, Siemens, Αεροδρόμιο κ.λπ.). Παράλληλα, θα ξεκινήσει ένα ντόμινο καταστροφής της ευρωζώνης αφού οι αγορές θα υποθέσουν ότι έρχεται η σειρά άλλων χωρών να πτωχεύσουν (Πορτογαλία, Ισπανία κ.α.).

Το δίλημμα της τρόικας είναι: Πώς σώζουμε μια χώρα που το πολιτικό της σύστημα είναι ανίκανο να προσαρμοστεί σε ότι πρέπει; Υπό αυτή την έννοια η μετάβαση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες με κάποια αιτήματα όπως οι μη περικοπές 13ου-14ου μισθού, αφήνουν αδιάφορους τους Ευρωπαίους που θεωρούν πρώτο πρόβλημα την ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Η Ελλάδα δεν σώζεται με τέτοιους κυβερνώντες εδώ και δυο χρόνια. Γιατί να σωθεί τώρα;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης