Η τρόικα δεν κοντράρει την Ελλάδα. Κοντράρει, τους... πολιτικούς της!

Τρόικα

Μια αδιανόητη σύγκρουση εξελίσσεται αυτές τις ώρες, με αφορμή τη νέα δανειοδότηση της Ελλάδας από ΔΝΤ-Ε.Ε. Το σύνολο του ελληνικού Τύπου την παρουσιάζει ως απόπειρα υποταγής τις χώρας μέσω εξωφρενικών απαιτήσεων των δανειστών. Η αλήθεια είναι άλλη: Η τρόικα συγκρούεται ευθέως με τους πολιτικούς που κυβερνούν την χώρα, απηυδυσμένη από την ανεπάρκειά τους και την αναξιοπιστία τους.

Στην Ε.Ε. δεν ξεχνούν ότι:

  • Η Ελλάδα παραπλανούσε επί μακρόν με ψεύτικους προυπολογισμούς το Ευρωκοινοβούλιο.
  • Μετά το "μνημόνιο 1", δεν έγινε τίποτε από ότι είχε συμφωνηθεί.
  • Για πρώτη φορά η Ευρώπη ζήτησε... υπογραφές αρχηγών κομμάτων, για όσα θα συμφωνούσε η χώρα τους!
  • Παρά τις υπογραφές και πάλι τίποτε από όσα συφωνήθηκαν δεν έγινε (απολύσεις, απελευθέρωση επαγγελμάτων, πωλήσεις επιχειρήσεων, μείωση δαπανών κ.α.). Επί πλέον υπήρξε και προσπάθεια αναίρεσης των συμφωνηθέντων (δημοψήφισμα...).

Οι Ευρωπαίοι έχουν αγανακτήσει με τους Έλληνες πολιτικούς που "δεν τιμούν ούτε τις υπογραφές τους, συντηρούν το κομματικό κράτος και τις συντεχνίες, δεν εφαρμόζουν καμία μεταρρύθμιση". Έτσι αποφάσισαν ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ "ότι πρέπει" με τελεσίγραφα. Τα τελευταία μέτρα που απαιτούν, δεν τα συζητούν γιατί... δεν έχει νόημα! "Οι Έλληνες πολιτικοί θα πουν σε όλα ναι και δεν θα κάνουν τίποτε". Έτσι ζητούν πρώτα να νομοθετηθούν τα κατ' αυτούς πρέποντα μέτρα και μετά να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.

Πρόκειται ασφαλώς για πρωτοφανή τακτική από την πλευρά της τρόϊκας (δεν έγινε με καμία άλλη χώρα)

αλλά τέτοιοι πολιτικοί υπάρχουν μόνο στην... Ελλάδα. Να σκεφτεί κανείς ότι συζήτησαν σοβαρά ακόμα και την εν Ελλάδι εγκατάσταση Επιτρόπου, που θα παρακολουθεί την διακυβέρνηση της χώρας. Θα συγκυβερνά δηλαδή. Επίσης πρωτοφανές.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έχουμε φτάσει σ΄αυτή την ταπεινωτική συμπεριφορά των Ευρωπαίων κυρίως γιατί τέτοιοι είναι οι Έλληνες συνομιλητές τους. Μετά τους Έλληνες πολίτες, ήρθε η σειρά των Ευρωπαίων να βιώσουν την φοβερή σε έκταση ανικανότητα των πολιτικών. Μόνο που οι Ευρωπαίοι ως δανειστές νομίζουν ότι μπορούν να τους... αλλάξουν! Μπορούν;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης