Αμφιλεγόμενη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης έχει προβληματίσει. Μήπως με την πρόταση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Και γιατί να γίνει όλο αυτό την ώρα που είναι στην Αθήνα η τρόικα και υπάρχουν σκληρές συζητήσεις για πλειστηριασμούς, νέα μέτρα κ.ο.κ.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια ότι θα απογυμνώσει όλους όσους προσχηματικά υποκρίνονται ότι ανθίστανται στα σκληρά μέτρα (ένα παράδειγμα οι φόροι ακινήτων).

Η συζήτηση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 12:00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε : «δεν δικαιούμαστε να αποδεχθούμε αυτή την μέγιστη θεσμική εκτροπή». «Η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική. Ας την αναλάβει ο καθένας όπως του αναλογεί», ενώ επικαλέστηκε και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την έλευση, όπως εκτίμησε, νέων μέτρων.

«Ενημερώνω ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε βάσει του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά», ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «η πορεία προς την οικονομική καταστροφή πρέπει να σταματήσει και έχουμε χρέος να την σταματήσουμε τώρα» και ότι «η απαξίωση της Δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει τώρα και έχουμε χρέος να την σταματήσουμε». «Θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε αυτή την πορεία για να δημιουργηθούν οι  προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο», κατέληξε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης