Αδύναμο το κατηγορητήριο - Θλιβερός ο ρόλος δημοσιογράφων και ΜΜΕ - Η Δικαιοσύνη στο ύψος της

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε η προσπάθεια να φυλακιστούν τα ηγετικά στελέχη της "Χρυσής Αυγής", κάτι που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην διαλυσή της. Η απελευθέρωση τριών βουλευτών έχει ως αποτέλεσμα να δίνει ανάσα ζωής στους ΧΑ που βγήκαν υβρίζοντας και θριαμβολογώντας. Όμως υπάρχει μια πραγματικότητα. Η Χρυσή Αυγή που όντως παρανομεί σπέρνει τρόμο, πρέπει να αντιμετωπιστεί με το νόμιμο τρόπο. Όχι με τα... ΜΜΕ!

Σημειώστε ότι στην προσπάθεια να φυλακιστούν οι της ΧΑ, επιστρατεύτηκαν τα πάντα : Δηλώσεις πολιτικών, ομοβροντία δημοσιευμάτων και τηλεοπτικών ρεπορτάζ, τηλεοπτικές εικόνες με χειροπέδες, περίπου μια βεβαιότητα ότι τα κελιά έχουν ανοίξει...

Σημειώστε επίσης ότι η απόφαση των δύο ανακριτών (Γεωργουλέα και Παπακώστα) ήταν σύμφωνη με των δυο εισαγγελέων (Μαυρόπουλου και Σπηλιόπουλου). Έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος και θα προφυλακιστεί μόνο ο Γιάννης Λαγός.

Η απόφαση για μη προφυλάκιση οφείλεται ασσφαλώς ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΜΟ κατηγορητήριο που το ΣΚΑΙ, το συγκρότημα ΔΟΛ κ.α. το εμφάνιζαν ως "δεμένο, με πλήθος στοιχείων, βαρύτατο" κ.λπ. Δεν ήταν έτσι. Ο νομικός πολιτισμός λέγει ότι φυλακίζεις όχι αυτόν που έκανε φόνο αλλά αυτόν που ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ότι έκανε φόνο. Διαφορετικά θα κυριαρχήσει η βαρβαρότητα...

Με την απόφασή τους οι δικαστές διέσωσαν το νομικό πολιτισμό της χώρας. Αν και σε κορυφαίο νομικά επίπεδο (Άρειος Πάγος), δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν π.χ. ότι ο Κασιδιάρης ήταν... εκπαιδευτής ταγμάτων!

Τέλος εκτίθεται και το περιβάλλον του πρωθυπουργού που τον έπεισε ότι "τα στοιχεία είναι αδιάσειστα".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης