΄΄Βοήθεια'' από τον Ομπάμα ζητά ο Παπανδρέου για να σωθεί η χώρα

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος τονίζει πως η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη επιβάλλει την αμερικανική παρέμβαση, ζητά από τον Μπαράκ Ομπάμα να σώσει την Ελλάδα και την Ευρώπη.

"Ο Ομπάμα αντιμετωπίζει δυο προκλήσεις: να σώσει την Ευρώπη και κυρίως για να σώσει την Ελλάδα", υποστηρίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο τελεί υπό απειλή και η κατάσταση απαιτεί την επιστροφή της αμερικανικής ηγεσίας.

"Ο Ομπάμα θα πρέπει πρώτα απ' όλα να σώσει την Ελλάδα. Η χώρα μου συναίνεσε συχνά στην εφαρμογή του δόγματος της δραστικής λιτότητας που κυριαρχεί στην Ευρώπη" αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας δε ότι για τις παγκόσμιες αγορές τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι ποτέ αρκετά.

"Η Ελλάδα είναι θύμα της κρίσης εμπιστοσύνης. Οι αμφιβολίες που πλανώνται πάνω από την παραμονή μας στους κόλπους της ευρωζώνης παρέλυσαν την οικονομία μας", τονίζει μεταξύ άλλων και προσθέτει πως "η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη: η κρίση τελειώνει εδώ και τώρα".

"Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης, τελεία" υπογραμμίζει ο Γ. Παπανδρέου.

"Ο Ομπάμα οφείλει να αναλάβει καθήκοντα. Για να είναι μια τέτοια δήλωση αξιόπιστη-περί παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ- θα πρέπει να έχει την στήριξη της μεγαλύτερης και πιο δυναμικής οικονομίας στον κόσμο. Και είναι εδώ που πρέπει να επέμβει ο Ομπάμα...Ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να συμβάλει στην επίλυση της κρίσης με την χρήση μιας ικανής οικονομικής διπλωματίας, μια ικανότητα για την οποία σίγουρα έχει δώσει διαπιστευτήρια με την διοίκησή του μέχρι σήμερα" υποστηρίζει ο Γ.Παπανδρέου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης