Μαγεύει το Φεστιβάλ Κιθάρας (από 7-10 Απριλίου στην Πάτρα)

Το Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα έχει καταστεί θεσμός για την μουσική κοινότητα θέτοντας υψηλούς στόχους κατάρτισης, ενθάρρυνσης και επιμόρφωσης των σπουδαστών, ενώ πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στα κιθαριστικά δρώμενα ως πηγή έμπνευσης, ενημέρωσης, προβληματισμού και γνώσης.

Είναι ένα αυτοσυντηρούμενο οικονομικά τετραήμερο φεστιβάλ, που στηρίζεται κυρίως στη συμμετοχή επώνυμων προσκεκλημένων, οι οποίοι δίνοντας το παρόν αφιλοκερδώς, προσφέρουν μέσα από διδασκαλίες, διαλέξεις και ρεσιτάλ, τις πολύτιμες εμπειρίες τους σε νέους, τελειόφοιτους και απόφοιτους σπουδαστές κιθάρας, που συρρέουν όλα αυτά τα χρόνια από κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και πάλι φέτος στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείου Πατρών, το οποίο έχει αναλάβει την διοργάνωση, στις 7 – 10 Απριλίου, ενώ οι διδασκαλίες θα γίνουν στις αίθουσες του Ωδείου.

Το 26ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι διεθνούς φήμης κιθαριστές: SabrinaVlaskalicκαιVladimirGorbach, οι οποίοι θα δώσουν ρεσιτάλ και θα διδάξουν σε Master-Classes. Σημαντικές παρουσίες καλλιτεχνών συμπληρώνουν το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Οι διακεκριμένοι σολίστες Κυριακή Κόντη και Θανάσης Παύλου θα συμμετάσχουν ως ντουέτο σε συναυλία αλλά και ως κουαρτέτο μαζί με τους Ελένη Μιχαλοπούλου-τραγούδι και Παναγιώτη Κελέκη-φλάουτο. Ρεσιτάλ κιθάρας θα δώσουν και οι Βασίλης Δίγκος και Θοδωρής Θεοδωρούδης.Τέλος, διαλέξεις θα δώσουν η Λίζα Ζώη και ο Σπύρος Δελέγκος (πληροφορίες για το Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείου Πατρών www.fe-odeiopatron.gr).