Η Achaia Clauss ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό - Εορταστικό διήμερο με επίκεντρο το κρασί!

Tο Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου τα Οινοποιεία όλης της Ελλάδας ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό. Στην Πάτρα η Achaia Clauss δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει στην γιορτή. 

Στην γραπτή της πρόσκληση η ιστορική οινοποιία αναφέρει τα εξής: "Οι ''Ανοιχτές Πόρτες'' γιορτάζονται φέτος για 14η χρονιά στην υπόλοιπη Ελλάδα και για 135η χρονιά στην Achaia Clauss που ήταν το πρώτο Οινοποιείο που άνοιξε τις πόρτες του σε επισκέπτη, την Αυτοκράτειρα Σίσυ, το 1885.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού είναι η διοργάνωση “γεγονότων” με επίκεντρο το κρασί και η γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς, τα Οινοποιεία και τον Πολιτισμό, που αυτά μεταφέρουν. Στην Achaia Clauss το ανοιξιάτικο εορταστικό διήμερο περιλαμβάνει:

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/5/2018

Από τις 11.00 π.μ. ξεναγήσεις σε όλους τους Μουσειακούς χώρους- θησαυροφυλάκια της Οινικής Τέχνης του Κτήματος.
Στις 13.30 οι Οινολόγοι της Achaia Clauss θα παρουσιάσουν τα προιόντα του Κτήματος σε μία πολύ ενημερωτική οινογευσιγνωσία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/5/2018

Στις 10.30 π.μ ξενάγηση στο Παλαιό Οινοποιείο, το Βαρελάτικο και το Αυτοκρατορικό Κελάρι.

Στις 12.00 μ.μ η Achaia Clauss θα τιμήσει τον επί δεκαετίες πολύτιμο συνεργάτη της γεωπόνο- ειδικό της αμπελουργίας και δημιουργό του αμπελώνα της, κύριο Χαράλαμπο Κοτίνη, ο οποίος έχει βραβευτεί και από την Ακαδημία Αθηνών.

Θα ακολουθήσει οινογευσιγνωσία των προιόντων υπό την καθοδήγηση των Οινολόγων του Κτήματος. Και η εορταστική Κυριακή θα κλείσει με ξενάγηση στην Έπαυλη του Clauss.

Σας περιμένουμε να περάσουμε μαζί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, στους ανθισμένους κήπους του παλαιότερου Οινοποιείου της Ελλάδας, κάτω από τις καταπράσινες κορφές του Παναχαικού, δίπλα στο φαράγγι του Φίλιουρα, με θέα στον Πατραικό και την ακτογραμμή της Αιτωλοακαρνανίας".