Συνάντηση Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ με Φωτήλα για το 409 ΣΝ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α. / Γ.Ε.Σ. Πελοποννήσου Απόστολος Κόγκας, συνοδευόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. Α. Παχνή (Αντιπρόεδρο), Β. Ασημακόπουλο (Ταμία) και Χ. Αρβανίτη (Ειδικό Γραμματέα Υγιεινής & Ασφάλειας) επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Βουλευτή Αχαΐας Ιάσωνα Φωτήλα στο γραφείο του, και συζήτησαν τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν το πρώην 409 ΣΝ και ζήτησαν τη συνεργασία του και την υποστήριξή του στις προσπάθειες του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η εξέλιξη που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με την παραλαβή από τη Διοίκηση του ΚΕΤΧ εγγράφου της ηγεσίας που ζητά προτάσεις για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του πρώην 409 ΣΝ. Η εξέλιξη αυτή, που έρχεται μετά από δύο άγονες δημοπρασίες του ΥΠΕΘΑ για ενοικίαση του κτιρίου σε ιδιώτες, αποτελεί απόδειξη της ορθότητας των προτάσεων του Συλλόγου μας για αξιοποίηση του κτιρίου από το Υπουργείο Άμυνας προς όφελος του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού του και της πατραϊκής κοινωνίας. Αποτελεί επιβράβευση των αγώνων μας και της συμπαράστασης πολλών φορέων της πόλης μας και ηθική ικανοποίηση για το αποτέλεσμά τους.

Έγινε διεξοδική συζήτηση με τον Υφυπουργό για τις επιλογές και δυνατότητες που υπάρχουν στην κατεύθυνση της υλοποίησης των εισηγήσεών μας και ζητήθηκε η υποστήριξη και άμεση δραστηριοποίησή του, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία αυτή για την πόλη μας, τώρα που το Υπουργείο διερευνά αυτή τη δυνατότητα για το πρώην 409 ΣΝ.

Ο Υφυπουργός Ι. Φωτήλας, αφού πρώτα ανέφερε ότι αποτελεί πάγια θέση του η αξιοποίηση του πρώην 409 ΣΝ προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της, δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί άμεσα και από την πλευρά του για την προώθηση και υλοποίηση των προτάσεων του Συλλόγου μας προς κάθε κατεύθυνση και κάθε αρμόδιο φορέα.