Σεμινάρια εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Π.Ε. Αχαΐας σε θέματα πρώτων βοηθειών

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, παρευρέθηκε στα σεμινάρια εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Π.Ε. Αχαΐας σε θέματα πρώτων βοηθειών, με χρήση απινιδωτή.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:
"Διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, Γεώργιου Τελώνη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και τονΕλληνικό Ερυθρό Σταυρό Πάτρας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε τεχνικές και να αποκτήσουν γνώσεις στις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών, στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, στην παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις τραυματισμών και αιμορραγίας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Σκοπός των ανωτέρω σεμιναρίων είναι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας, να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί ,μέχρι να αναλάβει δράση εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης σε θέματα πρώτων βοηθειών, επισημαίνοντας πως η γνώση και η ικανότητα άμεσης αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί να σώσει ζωές. Υπογράμμισε, επίσης, τη δέσμευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση του προσωπικού της, ώστε να είναι πάντοτε έτοιμοι να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση."