Καθαρισμός στην Πλαζ με συμμετοχή των τριών ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ

Με μεγάλη συμμετοχή μελών από τα τρία ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων) έγινε συμβολική δράση καθαρισμού στην Πλαζ.

Η ομάδα PROJEKT Κα.Πα (ΚΑθαρή ΠΑτρα), η οποία δραστηριοποιείται σε αντίστοιχες συνέργειες, είχε την οργάνωση κι διένειμε κατάλληλο υλικό περισυλλογής (γάντια, σακούλες κι ειδικές τσιμπίδες-μπαστούνια) των υλικών που είχαν αφεθεί εκεί από διερχόμενους. Στη δράση συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευση και Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕπΕΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι πραγματοποιούν, ως τελειόφοιτοι, την πρακτική τους άσκηση στα ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ. Ο επόπτης τους Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕπΕΚΕ κ. Εμμανουήλ Μέντης συμμετείχε στη
δράση και παρακολούθησε τη συνεργασία μελών των ΚΑΠΗ και των φοιτητών.

Η συνέργεια αυτή πέρα από το συμβολισμό, είχε κι εντυπωσιακά αποτελέσματα αποκομιδής υλικών. Σκοπός δεν ήταν η αναπλήρωση των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά ένα συμμετοχικό μήνυμα, ότι όλοι μας ανεξαρτήτως ηλικίας είναι απαραίτητο να φροντίζουμε το περιβάλλον που ζούμε και να απολαμβάνουμε τη φυσική του ομορφιά, όπως η ΠΛΑΖ της πόλης μας.

Η αντιπρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Νάνσυ Αγγελακοπούλου τόνισε την καινοτομία της δράσης, σε μια περιοχή που τα μέλη των ΚΑΠΗ για πάνω από 20 χρόνια το δίμηνο Ιουλίου κι Αυγούστου απολαμβάνουν τα μπάνια τους. Πιο συγκεκριμένα από αρχές Ιουλίου για ακόμα μια χρονιά θα υπάρχει μεταφορά με λεωφορεία από τα 3 ΚΑΠΗ σε οργανωμένο σημείο στην Πλαζ κατάλληλο διαμορφωμένο για ηλικιωμένους (σκίαση, τραπεζοκαθίσματα, WC, προσωπικό καθαριότητας και νοσηλευτική φροντίδα). Όλες αυτές οι δράσεις γίνονται με την συνδρομή του ελάχιστου προσωπικού του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας του ΚΟΔΗΠ.