Νίκος Νικολόπουλος: Με «κατεδάφιση» της Νομικής Σχολής ξεκινάνε την… ανάπτυξη στην Αχαΐα!

Με αφορμή την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα, που βρίσκεται στον αέρα, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και πρώην Υπουργός Νίκος Νικολόπουλος πρέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σαν Πρόεδρος του ΧΡΙ.ΚΕ και πολιτικός με 30 χρόνια κοινοβουλευτικής διαδρομής θα «ντύνω» πάντα με ατράνταχτα επιχειρήματα την αλήθεια και θα μένει γυμνό το ψέμα.

Πρώτη αλήθεια: Η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αρνείται την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Πρώτη λοιπόν… κεραμίδα στους Αχαιούς, καθώς η κ Κεραμέως εμφανίζεται πλήρως συνταυτισμένη με τον Πρωθυπουργό και υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας Κυριάκο Μητσοτάκη, που κι αυτός αρνείται την ίδρυση και μάλιστα χωρίς ουδείς να ενοχλείται. Είναι ν’ απορεί κανείς. Δώσανε οι Αχαϊοί 55.000 ψήφους στον κύριο Μητσοτάκη κι αυτός εχθρεύεται την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας! Πολύ φοβάμαι ότι θα ‘ναι πληκτικό το έργο που πρόκειται να δούμε. Πρωθυπουργός και Υπουργός αρνούνται ένα δίκαιο αίτημα 40 χρόνων, που εξασφαλίζει την πληρότητα σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και την ίδια στιγμή οι νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ Αχαΐας σιωπούν. Μια σιωπή, όμως, που εναντιώνεται τα συμφέροντα της τρίτης πόλης της χώρας.

Δεύτερη αλήθεια: Πρόκειται, αναμφίβολα, για πρωτοφανή και πρωτόγνωρη αφωνία. Αλλά και για σχήμα οξύμωρο, αφού για πρώτη φορά πρωθυπουργός αποσυνδέεται από μια απόφαση, που θα πρόσθετε οντότητα και κύρος στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Άλλοι Πρωθυπουργοί, προγενέστερα, συνέδεσαν το όνομά τους με την ίδρυση του Πανεπιστημίου, την κατασκευή των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης, τον Άγιο Ανδρέα, την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, τους εθνικούς αυτοκινητόδρομους κ.ο.κ. και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, με την δια νόμου ίδρυση Νομικής σχολής στην Πάτρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Νόμου 4610/2019 προβλέφθηκε η ίδρυση Σχολής Νομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και του αντίστοιχου Τμήματος Νομικής, με έδρα την Πάτρα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Νομική Επιστημών.

Μάλιστα στις 4 Ιουλίου 2019 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ, στο οποίο προβλέπεται η σύσταση εννεαμελούς επιστημονικής Επιτροπής από τον τέως Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, προεκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο όπως φαίνεται  δεν θα λειτουργήσει ποτέ.

Η καλή μέρα λένε ότι φαίνεται από το πρωί, αλλά για την Αχαΐα κι όλη τη χώρα οι απανωτές ψυχρολουσίες δεν κρύβονται. Κι εδώ ακριβώς οδηγούμαστε στην τρίτη αλήθεια, που αφορά το νέο πολυμελές κυβερνητικό σχήμα, που κατά το ήμισυ σχεδόν δεν έχει την επικάλυψη της λαϊκής ετυμηγορίας. Οι 21 εξωκοινοβουλευτικοί τεχοκράτες σίγουρα δεν έκαναν κλικ στην Ελληνική κοινωνία. Απλώς, πρόκειται για, καλοκουρδισμένα ζόμπι του νεοφιλελευθερισμού, που επελέγησαν για να «κάνουν τη

δουλειά» του Eurogroup, της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του SSM και του Δ.Ν.Τ.

Ίσως πουν κάποιοι ότι σπεύδω και βιάζομαι να προεξοφλήσω την εφαρμογή

αντιδημοφιλών πολιτικών για προφανείς αντιπολιτευτικούς λόγους. Δεν χρειάζεται, όμως, να περιμένουμε για επαληθεύσεις ή διαψεύσεις. Τα μηνύματα από την Ευρώπη είναι τόσο ευδιάκριτα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Ούτε διαπραγμάτευση αποδέχονται για το

πρωτογενές πλεόνασμα, ούτε φοροελαφρύνσεις επικροτούν. Οι οδηγίες είναι σκληρές και

συγκεκριμένες κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνος από την νεοφιλελεύθερη πολιτική

φύση του να τις ακολουθήσει. Άρα, να περιμένουμε ότι θα είναι το ίδιο ή και πιο

«υπάκουος» από τον Σαμαρά. Κι έχει τα πολιτικά εργαλεία, τους Βρούτσηδες και τους τεχνοκράτες, για να φανεί αρεστός στα αφεντικά του, των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

https://www.youtube.com/watch?v=Q9VqxlPC5GU&t=1s 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης