Σόιμπλε: Οι Έλληνες πολιτικοί να εξηγήσουν την πραγματική κατάσταση στο λαό

Ο  Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλεκάλεσε τους Ελληνες πολιτικούς να εξηγήσουν την πραγματική κατάσταση στο λαό και να μην δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις.

«Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε που προέβλεψε ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα συνεχιστεί για ακόμη 12 έως 24 μήνες και κάλεσε τους Έλληνες να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στο κοινό νόμισμα.

Οι γερμανικές προειδοποιήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. «Πολύ πιο διαχειρίσμη από ό,τι προ διετίας», χαρακτηρίζει την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο επικεφαλής του βουλευτών του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Ράινερ Μπρούντερλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Αντίθετα με ό,τι ίσχυε πριν από δύο χρόνια, η ζώνη του ευρώ θα μπορούσε σήμερα να απορροφήσει καλύτερα μία έξοδο της Ελλάδας», εκτιμά ο πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Μέρκελ.

Μία τέτοια έξοδος «θα κόστιζε πολλά χρήματα, αλλά θα ήταν διαχειρίσιμη. Ωστόσο, η απόφαση ανήκει στην Αθήνα, όχι στο Βερολίνο. Οι Ελληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους εάν η επιστροφή στη δραχμή ωφελεί περισσότερο την ανάκαμψη της οικονομίας τους από την παραμονή στην ευρωζώνη», λέει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης