Ο κλάδος των σούπερ μάρκετ εισέρχεται στον πυρήνα της κρίσης - Έρχονται τα χειρότερα

Η αγορά της μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ "ΛΑΡΙΣΑ" από την "Μαρινόπουλος" περιγράφει την ανάγκη των αλυσίδων να αντιμετωπίσουν το... τσουνάμι που έρχεται για τον κλάδο. Η κρίση στα σούπερ μάρκετ ξεκινά τώρα! Και όπως ειπώθηκε από τον κ. Κ. Μαχαίρα της "ΑΒ Βασιλόπουλος", έρχονται συνθήκες «κανιβαλισμού» !

Το ανέφερε σε δημόσια ομιλία του για τον κλάδο. Όπως είπε, οι υνθήκες «κανιβαλισμού» έρχονται λόγω του «πολέμου των τιμών» που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Πράγματι αυτές τις ημέρες τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν με την τιμή του αρνιού θα οδηγήσουν σε «λουκέτα», αλλά και στην είσοδο μεγάλων ξένων εταιρειών στον κλάδο. Ακόμη θα υπάρξουν  αρνητικές επιπτώσεις και στην ποιότητα των προϊόντων.

"Βλέπω να έρχεται ο αθέμιτος πόλεμος των τιμών με παράλληλες εισαγωγές, με ψευδείς διαφημίσεις, με πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο «ισχυρός άντρας» της ΑΒ, (εφημερίδα Καθημερινή), εκφράζοντας φόβο ότι το 2016 πολλές εταιρείες, ακόμη και υγιείς σήμερα, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα λόγω των πιστωτικών πρακτικών που εφαρμόζονται στον κλάδο. «Μην απορήσετε εάν μεγάλες διεθνείς εταιρείες που σήμερα ανακοινώνουν μεγάλες επενδύσεις, ξαφνικά ένα πρωί μας αποχαιρετήσουν», προσέθεσε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης