Μόντι: Η λιτότητα αλά ελληνικά θα σκοτώσει το ευρώ. Ανάπτυξη τώρα!

Χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει ελπίδα για το ευρώ. Το δηλώνει ο Μάριο Μόντι ο οποίος εφαρμόζει στην Ιταλία "λιτότητα αλά ελληνικά" και διαπιστώνει ότι αυτό δεν αρκεί. Γι αυτό και ξάφνιασε όλη την Ευρώπη όταν είπε πως μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα κριθεί η τύχη του ευρώ.

Η εκτίμηση αυτή του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι περιγράφει με τον πλέον παραστατικό τρόπο το κλίμα που επικρατεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Κομισιόν αναφορικά με την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης. Και είναι αυτή ακριβώς η ανησυχία που συνέβαλε αποφασιστικά ώστε την Παρασκευή στη Ρώμη, οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας να συμφωνήσουν στην προώθηση, κατά την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας, ενός πακέτου μέτρων ύψους 130 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Όπως εξήγησε ο κ. Μόντι, η δημοσιονομική πειθαρχία δεν επαρκεί από μόνη της για να βγάλει την Ευρώπη από την κρίση, εφ' όσον δεν συνοδευθεί από ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στη σύνοδο της 28ης και 29ης Ιουνίου, που χαρακτηρίζεται από τους Ευρωπαίους ηγέτες κομβική. Και προδιαθέτει για άνοιγμα ακόμα και θεμάτων - ταμπού, όπως αυτό του ευρωομολόγου στο οποίο έκανε αναφορά ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προχθές, στη Ρώμη. Η πολιτική Μέρκελ μοιάζει να πνέει τα λοίσθια...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης